За домашніх улюбленців доведеться платити: У Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо запровадження обліку домашніх та безпритульних тварин

У Верховній Раді пропонують зобов'язати українців реєструвати і чипувати домашніх котів і собак, а також платити за них по 180 гривень.

Фото: npblog.com.ua.У Верховній Раді пропонують зобов'язати українців реєструвати і чипувати домашніх котів і собак, а також платити за них по 180 гривень. Відповідний законопроект №7220 опубліковано на сайті ВР, передають Патріоти України з посиланням на Офіційний сайт Верховної Ради.

Згідно з документом, власники собак, котів та інших домашніх тварин зобов'язані зареєструвати вихованців старших за 2 місяці. При первинній реєстрації власникам видадуть правила утримання тварин, паспорт і жетон, який буде прикріплюватися до нашийника. Крім того, тварин будуть чіпувати.

При цьому буде введений новий збір на домашніх собак і котів в розмірі 180 гривень.
Крім цього українці повинні будуть при переїзді повідомляти в 5-денний термін ветеринарну службу про наявність у них вихованців. Також введуть обов'язкове відвідування ветеринарних клінік - не рідше, ніж раз на три роки. Заборонять розводити потомство на дому - це доведеться робити виключно в ліцензованих племінних розплідниках і кінологічних клубах, що мають ліцензію.
Разом з тим, в документі зазначається, що співробітники Нацполіціі матимуть повноваження тимчасово вилучати у господаря домашню тварину на час розгляду судом справи про припинення права власності та інших прав на тварину в разі жорстокого поводження з нею, а також в разі коли існує загроза здоров'ю або життю тварини.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...