За кремлівські грошенята: Європейські аналітики аргументують, чому Захід має здати Україну на поталу Путіну

На думку політичного експерта з Данії Ларса Еренсверда, Європейський союз і блок НАТО "спровокували" Росію на військове вторгнення в Україну, а пізніше і в Сирію.

Ілюстрація:Слово і Діло

Захід нібито не повинен вступати з Росією в конфлікт через Україну, де Москва "захищає свої інтереси". Про це написав у своїй статті для впливового датського видання Politiken політичний експерт Ларс Еренсверд, повідомляють Патріоти України з посиланням на ИноСми.Ру.

На думку автора, Європейський союз і блок НАТО "спровокували" Росію на військове вторгнення в Україну, а пізніше і в Сирію.

"Виходячи зі своєї історії і географії, Росія відчуває, що її стримують ЄС і НАТО, які зливаються разом. Таким чином, свобода стратегічного маневру Росії потенційно блокується від Петербурга до Владивостока. Це стратегічна логіка. Тому Росія бореться в Україні і в Сирії за життєві стратегічні інтереси і використовує методи і засоби, які природні для такої боротьби. Росія не вела б себе так, якби їй довелося що-небудь втрачати в здійсненні міжнародного співробітництва", - заявив Еренсверд.

Також на виправдання військової агресії Кремля експерт нагадав ідею американського політолога Джона Міршеймера, який упевнений, що Україні нібито потрібно відвести роль нейтрального буфера між ЄС і Росією.

"Яким чином ми можемо повністю змінити уявлення Росії про те, що потрібно вести екзистенціалістську боротьбу із Заходом, який стримує і домінує? Міршеймер запропонував дати Україні статус нейтрального буфера, який був у Австрії під час холодної війни. Це нелегко, але альтернатива гірша", - написав експерт.

"Для Росії Україна - це вирішальний стратегічний інтерес, але не для Заходу, який не хоче використовувати військову силу в Україні. У зв'язку з цим не помічають, що Росія може використовувати Прибалтику для того, щоб зменшити тиск на головну проблему. Росія не отримує жодної рішучої стратегічної переваги, кинувши виклик значно перевершуваному її за силою НАТО, захопивши невеликі прибалтійські держави, але може використовувати Прибалтику як розподільник тиску для того, щоб випробувати єдність НАТО...

Санкції, що ослаблюють Росію, приведуть, безсумнівно, до того, що Захід як і раніше не слухатиме Росію і буде переслідувати тільки власні інтереси. Росія не відмовиться від Криму і України в нинішніх умовах і відповідно до триваючого ослаблення може відчути спокусу влаштувати все більше і більше "провокацій"", - йдеться в тексті.

Також Еренсверд висловив популярну у пропагандистів Кремля тезу про те, що Захід використовує свої цінності, "щоб зобразити Росію нелюдською, думаючою категоріями геостратегії і балансу сил і відчуває для себе загрозу". На думку автора, таким чином, Захід нібито уникає відповідальності за ситуацію, що склалася.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Компанія «PepsiCo», котра ганебно зберігає свій бізнес в Росії, неочікувано для себе дієво підтримала ЗСУ на лінії фронту (відео)

субота, 4 травень 2024, 5:55

Тепер власникам та топ-менеджменту гіганта харчової промисловості саме час переживати, щоб держава-агресор не скористалась цим як приводом, щоб підрізати бариші PepsiCo». Кажуть, що компанія «PepsiCo» заборонила рекламним агентствам згадувати ЗСУ, укр...

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...