За наш з вами рахунок: Журналіст пояснив, як на гроші українців в Л/ДНР утримують бойовиків

Олександр Дубінський прокоментував, чому Кабмін та окремі фракції парламенту виступили проти блокади ОРДЛО.

Блокада Донбасу. Фото:www.rbc.ua

Кабінет міністрів України, фракції "Блоку Петра Порошенка", "Народний фронт" і депутати, зокрема радикал Олег Ляшко, є противниками блокади торгівлі з ОРДЛО, тому що це невигідна для них схема. Про це український журналіст Олександр Дубінський написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Тому що закупівля вугілля в ОРДЛО здійснюється не за ринковими цінами, а за формулою Роттердам +, згідно з якою ми платимо за вугілля сепаратистам "начебто "з Роттердамського порту з перевалкою, фрахтом і залізничною доставкою до місця призначення", - зазначив журналіст.

За його словами, таким чином вартість вугілля стає більше на 700-1000 гривень на тонні. А це в свою чергу піднімає тарифи на оплату тепла для простих українців.

"Це додає до вартості вугілля близько 700-1000 гривень на тонні. І, відповідно, додає стільки ж до нашого теплового тарифу - перш за все, від компаній ДТЕК Ахметова (який" працює "з урядом, БПП, Ляшко і НФ).", - підкреслив він.

Дубінський також зазначив, що ОРДЛО може продавати вугілля тільки на український ринок. Так, українці, на його думку, "спонсорують" ополченців Л/ДНР.

"Немає можливості відмовитися від поставок в Україну, тому що за наш з вами рахунок в Л/ДНР зараз утримують ополченців і доплачують пенсіонерам, які терплять цей "Мордор", - пише він.

На його думку, так звана формула "Роттердам +" потрібна Гройсману і Ко для "наповнення фонду підкупу парламенту".

"Цілком ймовірно, що, знімаючи зайві гроші з населення на завищених тарифах, якісь (дуже зрозумілі) групи у владі оплачують за наш рахунок потрібні голосування і утримують від розпаду коаліції, щоб не допустити дострокових виборів і втрату влади", - підсумував він .

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...