За типом Радянського Союзу: З'явилося пояснення, чому Росія так вчепилася в Україну (відео)

РФ почала тиснути на Україну, як тільки почалися розмови про західний вектор розвитку Києва, оскільки Україна потрібна Москві не лише, як територія, але і як частина ринку.

Російська імперія без України не уявляє свого існування. Ілюстрація:zn.ua

Росія задовго до анексії Криму почала курс на поглинання України, щоб створити самодостатню економіку замкнутого циклу за типом Радянського Союзу. Таку думку в ефірі Обозреватель.LIVE висловив письменник, блогер, бізнесмен Ян Валетов, передають Патріоти України.

"Є версія, вона, на мій погляд, відповідає дійсності. В даний момент Росія бореться за самодостатній ринок", - заявив Валетов. Він зазначив, що населення РФ складає близько 140 млн чоловік, чого явно не вистачає для ринку, який може існувати в замкнутому циклі.

"Економісти говорять, що розміри цього ринку повинні бути в межах близько 200 млн чоловік, за типом Радянського Союзу ... Тому Україна потрібна не тільки як територія, але як частина ринку, якого Росія потребує на випадок, якщо доведеться "залялькуватися"", - пояснив він.

Письменник підкреслив, що конфлікт між РФ і Україною почався задовго до захоплення Криму. Валетов нагадав про торговельні війни, які Москва вела проти Києва ще за часів лояльного Кремлю екс-президента Віктора Януковича.

За його словами, РФ почала тиснути на Україну, як тільки почалися розмови про західний вектор розвитку країни. "Давили при "злочинній панді" бізнес з російської сторони, як і при нинішній владі", - сказав письменник.

"У даній ситуації ми маємо справу з економічною функцією. Ми зараз воюємо не тільки з ідеологією, не тільки з імперськістю, яка в мізках, але ще і з імперськістю, яка закладена в еконмічних факторах", - додав Валетов.

Коли під час бесіди мова зайшла про роль президента РФ Володимира Путіна у зовнішній політиці Кремля, він сказав: "Президент Росії - це функція від імперії. Якщо є доктрина, то він грає роль провідника". При цьому письменник уточнив, що "імперія розширюється".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...