За викриття корупційних схем: з УТ-1 хочуть прибрати гендиректора Зураба Аласанію, - Аваков

Міністр МВС вважає, що коли "за критику влади хочуть звільнити менеджера телеканалу - у сучасних умовах це реванш старого режиму".

Зураб Аласанія. Фото: umoloda.kiev.ua.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що Зураба Аласанію намагаються звільнити з посади керівника Національної телекомпанії України. "Зураба Аласанію хочуть звільнити, щоб помститися за розміщені критичні програми! І компанію атаки на нього розгорнули через це", - написав він у Facebook, передають Патріоти України.

За словами Авакова, це робиться "не за глобальні "помилки реформування"... , а за всілякі "Схеми", "Версії" й інші розслідування, які він допускає в ефірі колишнього УТ-1". "Варто говорити правду, без манірності замаскованих рядків якогось пленуму НСЖУ. Такий колективний розум всемогутніх сильних світу цього вирішив: до приватних каналів не дотягнемося, а вже цього "турнемо", щоб неповадно було.Мені не подобаються ні Схеми ні Теми не БеБеми, вони найчастіше ангажовані й упереджені, деструктивні й руйнівні - і, найчастіше, приголомшливо гострі й точні. Але, це суб'єктивна оцінка якості журналістики - і звільняти за це рішенням Кабміну - значить звільняти за критику влади й вертатися в осоружне минуле!", - заявив міністр МВС.

"Незважаючи на ту кількість отрути, яка вилита цими програмами й на мене особисто, - так чинити не можна, аморально й це шлях до диктатури номенклатурних "рєшал"!", - наголосив Аваков. Аваков вважає, що коли "за критику влади хочуть звільнити менеджера телеканалу - у сучасних умовах це реванш старого". "Я як член Кабінету міністрів не буду голосувати за подібні рішення й активно буду таким рішенням протидіяти!", - заявив Аваков.

Відомо, що напередодні, 21 квітня, пленум Національної спілки журналістів України більшістю голосів ухвалив звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою ініціювати звільнення Зураба Аласанії з посади гендиректора НТКУ. "Закидів декілька, але їх ще будуть редагувати (1 проти, 2 утрималися)", - повідомила журналістка Світлана Остапа. Зураб Аласанія був призначений керівником НТКУ після "Революції гідності", у тому числі для реформування Національної телекомпанії у Суспільне мовлення і зміни у підходах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...