За завдані збитки та втрати Росія вже винна Україні сотні мільярдів доларів - Боровой

Політик зауважив, що "Україна дуже мляво захищається" від дій агресора. Керівництво країни має "вимагати всюди - і в міжнародних судах, і в міжнародних організаціях" - "припинення цієї терористичної діяльності та компенсації" за завдані збитки.

Костянтин Боровой. Фото:Собеседник

Україна повинна вимагати у всіх міжнародних інстанціях припинення терористичної діяльності Росії на своїй території, а також компенсації в сотні мільярдів доларів за завдані збитки. Таку думку Обозревателю висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровой, повідомляють Патріоти України.

"Керівництво України повинно пред'являти позови до міжнародних судів проти Росії за злочини проти людяності, з військових злочинів, по нанесеному збитку, щодо порушень правил і методів ведення війни", - сказав він.

У цьому контексті Боровой підкреслив: військовою агресією проти України Росія порушила цілий ряд міжнародних угод, в тому числі Гельсінську угоду про непорушність кордонів, Будапештський меморандум і Женевські конвенції про захист жертв війни. "Це не відкриті чесні бойові дії по захисту своєї території - це агресія проти сусідньої держави з використанням терористичних методів. Це називають гібридною війною, але це звичайна терористична війна", - заявив політик.

Разом з тим дії України у відповідь він вважає повністю виправданими, адже "мова йде про територію України, про території держави, Збройні Сили якої захищаються від терористів".

Говорячи про позицію Заходу щодо агресії Росії, Боровой визнав: "Європейські бюрократи так влаштовані - для них процес важливіший за результат. А для України, яка втрачає на війні тисячі своїх громадян, яка отримує десятки тисяч поранених - важливіше припинення цієї агресії".

Боровой заявив: "У цій ситуації єдине, що повинні робити європейці і США - просто допомагати озброєнням Україні, оскільки це їх зобов'язання, підписане в міжнародних угодах".

У той же час політик зауважив, що "Україна дуже мляво захищається" від дій агресора. На його думку, керівництво країни має "вимагати всюди - і в міжнародних судах, і в міжнародних організаціях" - "припинення цієї терористичної діяльності та компенсації" за завдані збитки.

У контексті останнього Боровой припустив, що мова може йти про суму в сотні мільярдів доларів. І нагадав про те, що "Німеччина тільки недавно припинила виплати" державам, які постраждали від агресії нацистського режиму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...