Забудьте про Януковича, ніяких "донецьких" більше немає: Армія Фірташа - реальна загроза для України - Портніков

Олігарх і досі власник найвпливовішого телеканалу країни. На його службі тисячі політиків, журналістів, громадських активістів, підприємців. Представники "РосУкрЕнерго", які завжди суперничали з "донецькими" за вплив і фінансові потоки, нікуди не поділися

Дмитро Фірташ. Фото:ТСН

Забудьте про Януковича, ніяких "донецьких" більше немає. А от армія Дмитра Фірташа готова до справжнього реваншу. Про це пише на сайті Еспресо.TV журналіст Віталій Портніков, передають Патріоти України.

Поки українська громадськість захоплена подробицями появи перед українськими суддями колишнього президента країни Віктора Януковича, з Іспанії прийшла куди більш важлива для майбутнього країни новина.

Антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в розшук Дмитра Фірташа і ще двох спільників "олігарха", імена яких не розголошуються. У Барселоні і на фешенебельному курорті Марбелья заарештовані іспанські громадяни, безпосередньо залучені в злочинну діяльність угрупування Фірташа. Серед них згадується відомий іспанський адвокат Антоніо де Фортуні - один із представників місцевого істеблішменту.

Звинувачення в злочинному відмиванні грошей, які збираються висунути проти Фірташа іспанці - мабуть, переконливіші, ніж звинувачення, які висунули американці. У Сполучених Штатах Фірташа підозрюють в корумпуванні чиновників штату Андра Прадеш для доступу до титанових родовищ. Але Фірташу вдалося переконати австрійський суд, що справа не в Індії, а в Україні.

Американське обвинувачення стосується досить віддалених у часі подій і, на перший погляд, не має прямого відношення до самих Сполучених Штатів. Іспанське обвинувачення пов'язане зі злочинами, які відбувалися безпосередньо на території Іспанії. І не просто Іспанії, а того самого Європейського Союзу, членами якого є і Іспанія, і Австрія. Учасники злочинного синдикату затримані і будуть давати свідчення. І не про політику. Про банальну "уголовку".

Так що Янукович, до допиту якого залучено стільки уваги - це наше минуле. А Фірташ - це наше сьогодення.

Олігарх досі залишається власником найвпливовішого телеканалу країни. Йому служать тисячі найманців - політиків, журналістів, громадських активістів, підприємців. Армія Фірташа готова до реваншу - до справжнього реваншу, а не до того реваншу "донецьких", яким так люблять лякати нас в близьких до олігарха медіа і політичних колах.

Тому що ніяких "донецьких" більше немає. Їх угруповання після Майдану і окупації Донбасу російськими військами і найманцями фактично розгромлені конкурентами. Частина "донецьких" в бігах, частина вважає за краще не показуватися.

Натомість представники угрупування "РосУкрЕнерго", які завжди суперничали з "донецькими" за вплив і фінансові потоки, нікуди не поділися. Колишній віце-прем'єр Юрій Бойко - лідер фракції "Опозиційного блоку" і ймовірний кандидат на посаду президента країни. Колишній глава адміністрації президента Сергій Льовочкін - один з найвпливовіших політиків не тільки опозиційної фракції, а й країни.

За допомогою політтехнологів і телевізійних найманців він рулить "Інтером". Ці люди пов'язані з Дмитром Фірташем роками спільної боротьби і заробітку. Влада змушена з ними рахуватися. Справа навіть не в тому, що з соратниками Фірташа розмовляють в тіні. Влада змушена з ними рахуватися навіть публічно.

Поява президента країни і багатьох інших провідних політиків в ефірі "Інтера" - буденне явище. Брудне дзеркало телеканалу - чорне дзеркало нашої дійсності. Але ж "Інтером" справа не вичерпується. "Інтер" - це те, що видно.

Якщо перекласти звинувачення іспанської прокуратури українською мовою, доведеться визнати, що наша країна продовжує перебувати під впливом міжнародного злочинного синдикату. Цей синдикат не збирається здавати позицій і готовий до реваншу.

Для українців, які протягом кількох років жили під владою президента-рецидивіста все це - навіть не новина. Але колись це має закінчитися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....