Забули про позицію українського народу - Геращенко про заяви Пінчука і Кіссінджера щодо окупованих РФ територій

Народ України не збирається капітулювати і відмовлятися від євроатлантичної інтеграції, аби заспокоїти Європу і РФ. Нас і не таким лякали останні 3 роки, але не зупинили, наголосила нардеп.

Ірина Геращенко. Фото:112.ua

Ірина Геращенко вважає, що ідеї колишнього Державного секретаря США Генрі Кіссінджера і бізнесмена Віктора Пінчука щодо окупованих Росією територій не враховують інтересів українського народу. Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній робочої підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Останній тиждень відпрацьовувала борги перед журналістами, дала кілька інтерв'ю, про які давно домовлялися, та все часу не було. Колеги запитували про ставлення до позиції Кіссінджера, щодо розміну Криму на Донбас. При всій повазі до видатного дипломатичного минулого Генрі Кіссінджера, як і при всій повазі до В. Пінчука, я не вважаю ці ідеї реалістичними.

Вони врахували інтереси США і РФ, Трампа і Путіна, але забули про ключове - про позицію українського народу. А народ не збирається капітулювати і відмовлятися від євроатлантичної інтеграції, аби заспокоїти Європу і РФ. Нас і не таким лякали останні 3 роки, але не зупинили. Та й, врешті решт, має ж хоч хтось нагадувати старій заможній Європі про принципи. А сьогодні європейські принципи захищають українські хлопці на Донбасі. Саме вони, а не будь хто інший, відстоюють сьогодні вибір 42-мільйонної країни, наш шлях до НАТО і ЄС.

Р. S. До речі, найкращий форум УES був 10, ювілейний, останній в Лівадії перед окупацією. Тодішні лідери опозиції Порошенко, Кличко, Яценюк, Юрій Луценко, що тільки- но вийшов з тюрми, вимагали там від Януковича Угоди про асоціацію і звільнення Юлі. Янукович бурмилився.

Можливо, він не вірив в силу опозиції. Але точно недооцінив народ. Тому Кіссінджеру і всім іншим, хто роздумує про майбутнє Украіни, варто в першу чергу враховувати цей фактор): І ми ще зберемося на YES в українському Криму. Треба тільки в це вірити і боротися, а не опускати лапки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У новому пакеті військової допомоги США вперше можуть передати Україні ракети дальньої дії ATACMS - ЗМІ

вівторок, 23 квітень 2024, 23:02

США в рамках нового пакета військової допомоги можуть уперше відправити Україні ракети ATACMS дальнього радіусу дії. Про це повідомляє CNN із посиланням на три джерела, передають Патріоти України. Восени минулого року США вперше відправили Україні варі...

"Уклонистов закапывают заживо": Росіяни поширюють черговий фейк про ТЦК (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 22:29

Телеграм-канали РФ поширюють відео, на якому нібито співробітник житомирського ТЦК та СП "закопує" ухилянта. Вони брешуть про те, що таким чином чоловіче населення, яке "відмовляється йти на фронт", намагаються залякати. Про це пише ЦПД, передають Патр...