Забутий герой: Українське суспільство схоже всі емоції витратило на Савченко, 40-річчя Сенцова пройшло майже непомітно

Він не влаштовував яскраві шоу в судилищах Росії, не кидався на прокурорів, суддів та кремлівських журналістів. Він по-чоловічому твердо стояв за праве діло, підтримував слабких товаришів і не зрадив Україну.

Олег Сенцов. Фото:investigator.org.ua

Згадую, якими масовими були флешмоби в соцмережах на підтримку Надії Савченко та з вимогою її звільнення, які мітинги, з якими політиками і в скількох містах та країнах збиралися "за Савченко". В російське посольство кидали коктейлі Молотова... Це все відомо. Надію звільнили, вона тепер депутат і все таке. Про це пише Dmytro Lykhoviy у своєму Facebook, передають Патріоти України, продовжуючи:

А от сьогодні – 40 років Олегові Сенцову, одному з найяскравіших інших надцяти політв'язнів України в Мордорі.

Порошенко свій допис у ФБ зробив, написали в мережі Ірина Геращенко, речниця МЗС... Може, ще дехто. Але – все. Ні флешмобів, ні мітингів, ні полум'яних спічів голів фракцій на Майдані.

Головні завдання в частині політв'язнів виконано, галочка поставлена?

Тимчасом, як мені здається, саме справа Сенцова й Кольченка є "вітриною" бажання України повернути Крим. Повернути і людьми, і територією. Бажання справжнього, а не лише формального, на словах, із кволими ритуальними промовами.

Слабке це бажання – так само, як слабкий сьогодні хештег ‪#‎FreeSentsov. Якщо цього не роблять політики і влада – це повинна каталізувати громадськість. Пофіг, літо це, весна чи зима, виборча кампанія чи міжсезоння. Відступати не можна.

Інакше слід визнати, що ми відмовляємося від Криму й будемо чекати, коли він нам (чи комусь на нашому місці) впаде на шару в руки з дерева хіба що після якоїсь третьої чи сьомої світової війни.

P. S. Ну і Карпюк, Клих, Кольченко, десятки кримських татар – вони ще там, в тюрмах Мордору.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...