Забутий символ столиці повернули на Поділ (фото)

Встановлено четверту міні-скульптуру у Києві – сухе варення.

Міні-скульптура сухого варення - цукатів на Подолі. Фото: Facebook

У столиці на вул. Андріївський узвіз, 2Д, що на Подолі, встановили четвертий міні-символ столиці, повідомляють Патріоти України. Фото на своїй сторінці у Facebook опублікувала ініціатор проекту Юлія Бевзенко.

Бронзовий пам'ятник, присвячений київському сухому варенню створив скульптор Марко Галенко. "Ми нічого не придумали та не вигадали. Ми просто повернули історичну річ на своє законне місце", - сказав скульптор Марко Галенко.

"В 14-17 столітті в кожному будинку столиці варили київське сухе варення. Можливо вже зараз не всі знають, що це таке взагалі. Сьогодні ми знаємо цей продукт під словом "цукати". Історики можуть підтвердити, що раніше наше варення везли з Києва як сувенір. Ми не одразу погодили такий символ тому, що дійсно мало хто про нього зараз щось знає. Всі попередні символи – каштан, київський торт, котлета – це те, що на поверхні. Але це ж зовсім не все" - розповіла розробниця скульптури Юлія Бевзенко.

За її словами, всього у столиці планують встановити 12 міні-символів. Авторка також попросила киян створити легенду для скульптури київського варення. Кияни вже почали пропонувати свої ідеї. Раніше вулиці столиці прикрасили бронзовими каштаном, київським тортом та котлетою по-київськи.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Висновки з Вашингтонських баталій для України - Костянтин Єлісєєв

неділя, 28 квітень 2024, 23:28

"Минулого тижня увесь світ і насамперед Україна стали свідками напруженої політичної інтриги у Палаті представників США щодо схвалення пакета військової допомоги Україні у розмірі понад 60 млрд доларів США. Добре, що рішення Палати представників стало ...

Росія отримає відплату: Афонський старець побачив перемогу ЗСУ (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 23:02

Для України цей рік буде випробуванням сили, віри та єдності народу. Але, попри важкі випробування, українська держава завершить війну перемогою у своїй боротьбі за справедливість. Про це розповів Афонський старець-пророк Данило, передають Патріоти Укр...