Зачистка свідків: Чим подібні смерті постпредів СРСР та РФ в ООН Вишинського і Чуркіна - історик

Вишинський, як і Чуркін померли у Нью-йорку від серцевого нападу.

Андрій Вишинський і Віталій Чуркін. Ілюстрація:http://kontrakty.ua/

"Уранці в понеділок, 20 лютого 2017 року, в Нью-Йорку, як усі ми пам'ятаємо, раптово помер Віталій Чуркін, представник Росії в ООН. Принаймні нам було повідомлено про це в понеділок уранці." Про це пише російсько-американський історик Юрій Фельштинський на сайті Гордон, передають Патріоти України.

Я хочу нагадати ще про одну смерть, про яку нам також повідомили в понеділок уранці – про смерть постійного представника СРСР в ООН, колишнього генерального прокурора СРСР Андрія Вишинського, головного координатора судових процесів часів Сталіна, який власноруч підписував смертні вироки і відповідав за сталінські чистки партійного, державного і військового апаратів 30-х років.

Після смерті Сталіна 5 березня 1953 року він певний час залишався представником СРСР в ОНН. Але наприкінці жовтня 1954 року Вишинського викликали до Москви для доповіді. Розуміючи, що в Москві його чекає неминучий арешт і розстріл за скоєні у роки правління Сталіна злочини, Вишинський тягнув із поверненням. Тоді 19 листопада 1954 року з Москви до Нью-Йорка прибув з дипломатичним паспортом спеціальний агент МДБ, який отруїв Вишинського.

О 9.15 ранку в понеділок, 22 листопада, радянська делегація офіційно повідомила про те, що Вишинський раптово помер за сніданком від серцевого нападу в приміщенні радянської місії ООН, розташованої за адресою 680 Парк Авеню (Чуркін теж помер від серцевого нападу, і повідомили про це приблизно о 9.30 ранку.)

Нікого із сторонніх – дипломатів, журналістів, поліцейських – у приміщення місії не допустили. Акт про смерть Вишинського підписав "доктор Олексій Касов", офіційний лікар радянського посольства у Вашингтоні і радянської делегації ООН у Нью-Йорку (хотілося б у цьому зв'язку знати, хто підписав акт про смерть Чуркіна).

Між американською поліцейською владою, які не хотіли визнавати акт, складений "д-ром Касовим", що не мав ліцензії на медичну практику в штаті Нью-Йорк, і радянською делегацією негайно через цей "акт" виник конфлікт. Проте вранці у вівторок, 23 листопада, труп Вишинського вивезли до Москви спецлітаком (тіло Чуркіна відправили до Москви 22 лютого).

Разом з тілом Вишинського відлетіли агент з дипломатичним паспортом, який прибув з Москви за чотири дні до цього, і посольський "доктор Касов", який більше в Америку не повертався.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...