З архіву ПУ. Відлуння "рязанського цукру" від Путіна 1999-го: Теракт у Керчі - справа рук ФСБ, - Боровой

Спецслужби нічого особливо нового не придумують і працюють за перевіреними методиками. Це все спроби зміцнення влади Путіна.

Костянтин Боровой. Фото: соцмережі.

Розстріл у коледжі окупованої Керчі восени 2018 року – це спроба російських спецслужб зміцнити у РФ владу президента країни Володимира Путіна. Таку думку в коментарі журналістам висловив російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой, передають Патріоти України.

"Є багато ознак того, що планують ускладнення відносин з Україною. Розстріл у Керчі дуже схожий на провокацію спецслужб РФ, щоб підняти антиукраїнські настрої. Це погана ознака. Зараз ми бачимо підтриманий Держдумою проект заяви про наростання військової загрози з боку київської влади в зоні конфлікту. У перекладі з російської це означає, що можуть планувати військові провокації. Такі заяви роблять спеціально, щоб заздалегідь пояснити збільшення кількості російських військовослужбовців на кордоні з Україною і безпосередньо на Донбасі. Хто б не був формальним ініціатором цієї заяви, за цим стоїть адміністрація президента. Попередження про провокації, залякування – це, як правило, інформаційна арт-підготовка перед військовим ударом. Таке ми бачили на прикладі МН17", – підкреслив Боровой.

За його словами, спецслужби РФ діють за відпрацьованими методиками. "До того ж Росія програла політичну битву за Українську православну церкву. Багато експертів каже, що це розлютило Путіна, адже Москва фактично втрачає потужний пропагандистський інструмент. РПЦ завжди була інструментом спецслужб. Її свого часу створював КДБ. Ситуація в Росії складна. Центральна влада у РФ відчуває тиск регіонів. Люди їй не довіряють. Тому потрібен був "рязанський цукор". От і стався інцидент у Керчі. Спецслужби нічого особливо нового не придумують і працюють за перевіреними методиками. Це все спроби зміцнення влади Путіна. Люди у Кремлі – класичні провокатори. Заявляючи, що на них хтось збирається напасти, вони самі можуть перейти до активних дій", – зазначив Боровой.

Джерело: Гордон

Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...