Загадку дерев'яних кіл біля Стоунхенджу розкрито

Британські вчені визначили вік і призначення загадкових дерев’яних кіл недалеко від Стоунхенджа. Виявилося, що комплекс Ейвбері старше знаменитого монумента на 800 років і служив місцем проведення ритуалів.

Фото: invaders.com.uaДослідники давно звернули увагу на таємничі дерев’яні кола, що знаходяться в комплексі Ейвбері, що в 37 кілометрах від Стоунхенджа, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ретельне вивчення показало, що комплексу налічується 5300 років, він відноситься до епохи пізнього неоліту. Цей пам’ятник на 800 років старше знаменитих кам’яних колон. Дерев’яні кола, ймовірно, застосовувалися в різних ритуалах, в яких кульмінацією було спалення дерев’яної будови.

Вчені розповіли, чому дерев’яні конструкції поруч зі Стоунхенджом не можуть бути звичайним парканом. Розмір споруди невеликий, тому огорожею він не міг бути. Все вказує на те, що кола використовувалися в ритуалах. Фахівці впевнені, що комплекс Ейвбері був попередником Стоунхенджа.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В мера Очакова знайшли квартиру в Іспанії і не тільки, - пресслужба НАЗК

вівторок, 7 травень 2024, 13:30

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснило повні перевірки декларацій за 2021 та 2022 роки, поданих мером Очакова (Миколаївська область - ред.) – за результатами перевірок було виявлено ознаки незаконного збагачення на суму по...

Більше шкоди, ніж користі: Тактична ядерна зброя росіян не буде ефективна на полі бою, - військовий експерт

вівторок, 7 травень 2024, 13:15

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що РФ не наважиться на застосування тактичної ядерної зброї на полі бою, передають Патріоти України. "Застосування тактичної ядерної зброї має невеликий радіус ураження. Тобто повне ураження 25 кілотонн буде д...