Загроза наступу з Білорусі: Військовий експерт оцінив шанси на бліцкриг Путіна

Костянтин Машовець вказує, що противник зосередив значні сили і засоби на північ від зони АТО - Харківської та Сумської областей.

Україні варто звернути увагу на зосередження військ агресора у західному напрямку. Ілюстрація:УНІАН

Україні варто очікувати удару Росії не тільки з боку окупованих районів Донбасу, але і звернути увагу не зосередження російських військ у західному напрямку. Про це в інтерв'ю сайту Народна правда розповів координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

"Наше декларування курсу в НАТО апріорі змушує російську сторону розгортати на західному напрямку відповідні сили і засоби", - говорить Машовець, додаючи, що звертати увагу потрібно на ударний компонент угруповання, який може говорити про агресивні плани РФ.

"Треба дивитися на склад дивізій та бригад, у тому числі і на повітряну складову: 4-ту Армію ВПС і ППО Південного військового округу РФ. І взагалі дивитися на склад російського Південного і Західного військових округів", - вважає військовий експерт. При цьому вказує, що противник зосередив значні сили і засоби на північ від зони АТО - Харківської та Сумської областей.

Машовець зазначив, якби війська перебували в польових умовах, це говорило б про плани на швидкий наступ. Однак росіяни навпаки, зайняті будівництвом стаціонарних частин. При цьому зазначає, що такі дії можуть виявитися дезінформацією і закликав не розслаблятися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...