Загублені життя: Одеська лікарня давала хворим технічний кисень замість медичного

До злочину можуть бути причетні не тільки підприємці, а й посадові особи медичних установ.

Технічний кисень замість медичного, отримували пацієнти в одеських лікарнях. Фото: ЗМІ

В Одеській області підприємство постачало в лікарню технічний кисень під виглядом медичного, надаючи підроблені документи про походження кисню і його відповідності нормам ГОСТ. За попередніми даними сума збитку становить понад шість мільйонів гривень, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Правоохоронці не виключають, що до злочину можуть бути причетні не тільки підприємці, а й посадові особи медичних установ. "Правоохоронцями були виявлені факти розтрати бюджетних коштів при проведенні державних закупівель кисню медичного для закладів охорони здоров'я Одеського регіону. Крім того, що продукція поставлялася за завищеними цінами, замість кисню медичного лікарні отримували технічний. Такий кисень міг становити загрозу для здоров'я пацієнтів і привести до трагічних наслідків ", - йдеться в повідомленні поліції.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів встановили місце придбання технічного кисню та методи його легалізації. Зокрема, де складалися і видавалися документи з фальсифікованими даними. Замовники отримували продукцію разом з підтверджуючими документами, де виробником вказувався вітчизняний завод медичних приладів.

Крім того, в поліції додають, що "медичний" кисень не тільки не відповідав вимогам ДСТУ, його ринкова вартість була в кілька разів нижче. 14 та 15 березня працівники поліції провели санкціоновані обшуки на підприємстві. Правоохоронці вилучили "чорну" бухгалтерію, 880 тисяч гривень, 1450 євро, понад тисячу доларів США, 62 тисячі російських рублів та інші важливі для досудового розслідування матеріали.

Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підприємство, яке постачало технічний кисень. Фото: Нацполіція України

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...