З архіву ПУ. "Одна людина вже змінює країну на краще": Мережу зворушила розповідь про бесіду українки з лікарем в Єгипті про війну на Донбасі

Натхненний поведінкою українців лікар вирішив залишитися на батьківщині, щоб змінювати місцеву медицину. Більше того, він вмовив свого друга-лікаря теж не покидати Єгипет.

Євгенія Подобна (зліва). Фото: Фейсбук.

Українська журналістка Євгенія Подобна розповіла викликала бурхливу реакцію мережі розповіддю про цікаву зустріч з лікарем в Єгипті, передають Патріоти України у червні 2018 року та пропонують вам прочитати цю цікаву історію.

Автор зазначила, що перед відльотом до України їй стало зле, однак вона не мала бажання потрапити до лікарні і попросила викликати лікаря прямо до аеропорту. "Лікар, який прибіг по мене, на щастя, не лише відмінно говорив, але й розумів мою англійську. Я вмовляла його не везти мене в місцевий госпіталь і "зробити щось", аби лиш дотягти додому. Він, в свою чергу, запевняв, що з таким тиском мої шанси дотягти додому, скажімо так, ну дуже невисокі", - розповідає Подобна.

Українка розповідає, що місцевий лікар розповів їй про плани виїхати з країни до Лондона. Бажання було пов'язане з жахливими умовами для розвитку медицини в Єгипті. "То міняйте щось", - сказала Подобна лікареві.

"Як? В нас в лікарнях люди в коридорах лежать, в палатах не вистачає місць для ліжок. Зарплата хороша для єгиптянина, але маленька для нормального життя, в Британії я житиму в сто разів краще, багато колег туди поїхало. Люди наші бідні, багато не можуть просто заплатити за лікування. Я дуже люблю свою країну, дуже-дуже люблю, але", - відповів їй єгипетський лікар.

"Одна людина? Одна людина може зробити неможливе і змінити світ! - і я хвилин 30 розказувала йому про своїх знайомих-хлопців, які вивозили цивільних під обстрілами, які пішли воювати в джинсах і кросівках і звільняли села, про волонтерів, які самотужки створювали благодійні фонди, що нині забезпечують необхідним десятки підрозділів. Про людей, які з крутої роботи йшли в парамедики, аби рятувати людей. Які теж могли потікати за кордон, а натомість йшли на смерть, аби захистити інших, втрачали роботу, аби допомагати іншим. - Якщо ви любите свою країну, ви маєте любити своїх людей. Патріотизм - це дії - закінчила я свою страшенно пафосну рєчь пекельною англійською", - пише Подобна.

Далі, за словами автора, лікар зробив з нею селфі, через фейсбук слідкував за станом її здоров'я, поцікавився історіями українських добровольців і волонтерів. Натхненний поведінкою українців лікар вирішив залишитися в Єгипті, щоб змінювати місцеву медицину. Більше того, він вмовив свого друга-лікаря теж не покидати Єгипет.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...