Загибель хлопця у Світловодську: Хто винен?

Смерть молодого жителя Світловодська, який отримав удар ножем, захищаючи підлітка від нападу покидьків, спричинила масові протести.

200 мешканцв Світловодська вдалися до масової акції протесту через смерть 19-річного Любомира Оленковського, повідомляють "Патріоти України". Протестувальники впевнені - він помер через зволікання медиків.

Тиждень тому Любомир заступився за підлітка, якого ображали нетверезі молодики, й дістав удар ножем. Товариші негайно відвезли його до лікарні. "Хлопці стукали. Підбігло ще людей десять. Стукати в центральний вхід, тому що не відкривали. Світло було вимкненим. Проте згодом вийшла медсестра", - розповідає друг загиблого Олег Брежатюк. Поранений, чекаючи допомогу, стікав кров`ю після цього ще близько 20 хвилин.

Лікарі бачать події трохи по-іншому. Виконувач обов'язків головного лікаря Світловодської центральної районної лікарні Лілія Омельченко каже: до лікарні доставили вже, по суті, труп.

Під враженням від протесту чиновники пообіцяли перевірити лікарів. І, як заявив заступник прокурора Знам'янської прокуратури Володимир Рубан, його підрозділ вилучає медичну документацію, за фактом неналежного виконання своїх посадових обов'язків працівниками Світловодської центральної районної лікарні.

Тим часом поліція затримала підозрюваного у вбивстві. Ним виявився одноліток жертви. "У понеділок було прийнято рішення головою Світловодського суду про арештувати його на термін у 60 діб. Вину визнає, речовий доказ і знаряддя вбивства вилучено", - інформує начальник світловодської поліції Андрій Гулий.

Мешканці Світловодська кажуть, що протестів не припинять, поки не звільнять головного лікаря і всіх, хто чергував у приймальному відділенні того дня. А ще - вимагають встановити камери відеоспостереження у всіх медзакладах, аби ніхто більше не віддав Богові душу на лікарняному ґанку, в очікуванні фахової допомоги.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...