Загибель Ту-154 виявила страшне для Кремля: Військовий експерт Гольц заявив, що громадянська війна в Росії вже розв'язана

На думку Гольця, війну розв'язав Кремль, який на словах виступає за консолідацію, суть якої полягає в одноголосному схваленні "будь-якого руху національного лідера".​

Олександр Гольц. Фото: 1in.am.

Загибель літака Ту-154 над Чорним морем є не тільки трагедією, але і показує потенціал взаємної ненависті в сучасній Росії. Таку думку висловив російський політолог, військовий експерт, заступник головного редактора "Щоденного журналу" Олександр Гольц, передають Патріоти України.

"Социальные сети буквально взорвались. Одни заявляют, что не желают скорбеть по людям, летевшим на войну, которую они считают несправедливой, а также по журналистам, представлявшим пропагандистские телеканалы. Другие всячески оскорбляют первых, которые не желают скорбеть", – зазначив він.

Експерт підкреслив, що опонентів не тільки називають останніми словами, а й пишуть на них доноси в прокуратуру, яка вже заявила про готовність провести перевірку щодо блогера Божени Ринської, яка повідомила, що її зовсім не засмучує загибель журналістів НТВ. "Градус оскорблений превысил прошлые рекорды, хоть, согласимся, это было непросто", – написав Гольц.

Експерт додав, що нелюбов до режиму президента РФ Володимира Путіна не є гарантією розуму і такту.. "На мой взгляд, погибшие в самолете – это жертвы, небоевые потери в войне, в которой не было никакой необходимости. С помощью этой войны Кремль намеревался выйти из международной изоляции, вызванной аннексией Крыма и боевыми действиями на Донбассе. Возлагать ответственность за это на погибших артистов и журналистов по меньшей мере глупо. А кроме того, чужая смерть требует как минимум если не скорби, то уважения", – заявив він.

Журналіст зазначив, що також ніякої поваги до чужої смерті не виявили ті, хто використовує загибель Ту-154 як "дубину для знищення політичних опонентів". "Ненависть просто брызжет из соцсетей. Противники не подыскивают выражений, они откровенно угрожают друг другу. Того и гляди, не сегодня – завтра сойдутся в рукопашную. Самый угрожающий симптом здесь в том, что поводом к распре послужила национальная трагедия – гибель почти 100 человек. Вместо того, чтобы помолчать и задуматься, люди стали немедленно лить друг на друга дерьмо. И эта потрясающая нравственная глухота, желание видеть в оппоненте врага, которого следует уничтожить, – очевидный предвестник гражданской войны. Собственно говоря, она уже развязана", – підкреслив він.

На думку Гольця, війну розв'язав Кремль, який на словах виступає за консолідацію, суть якої полягає в одноголосному схваленні "будь-якого руху національного лідера". "Тех, кто не согласен, тут же относят к категории "нацпредателей" и "пятой колонны", а затем отдают на расправу сначала киселевым-соловьевым, а потом – услужливым правоохранителям. Между тем, как утверждают социологи, в стране нарастает глухое недовольство. Граждане еще готовы списать ухудшение жизни на счет козней мировой закулисы, но как-то все больше присматривают оглоблю по руке. Тут-то и найдет применение культура ненависти, которую изо дня в день воспитывает отечественная пропаганда. И далеко не факт, что ненависть эта обрушится только на "национал-предателей", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цифрову речницю МЗС покусав бухгалтер радянського колгоспу? - Віктор Трегубов

неділя, 5 травень 2024, 0:00

"Подивився на створену за допомогою штучного інтелекту цифрову речницю МЗС. Посміявся від того, як у маминих зігомьотів горить, що вона мулатка. Концептуально справді сподобалось. А потім включив звук і горіти стало вже в мене. Бо жоден ШІ не виглядати...

Путін розшукує Зеленського і Порошенка. Видається смішно, але мене це не смішить, - Арсеній Яценюк

субота, 4 травень 2024, 23:44

"Путін розшукує Зеленського і Порошенка. Видається смішно. Мене як першого чинного прем'єра, якого Росія подала в Інтерпол і абсурдно звинуватила в убивствах 30-ти російських військовослужбовців у Чечні, це не смішить. Такі дії – це не просто політична...