Захід не помічає, як Росія веде війну на його території, - Костянтин Боровой

Є кілька проблем, які нині хвилюють людство, Захід. Серед них - Крим, Схід України, Сирія, резидентурна активізація Росії в Європі і США. Усе це — прояви однієї проблеми, яка називається "путінська Росія".

Путінська пропаганда давно перетнула межі Росії. Фото: ukrnationalism.com.

У США наступного тижня продовжиться розгляд законопроекту, який спрямований на боротьбу з російською пропагандою в цій країні. Він увійшов у проект закону про національну безпеку. Американці планують створити міжвідомчий центр, який буде координувати такі дії уряду. Раніше в листопаді в Європарламенті також заявили про посилення російської пропаганди, яка спрямована на розкол ЄС. Російський політик Костянтин Боровой впевнений, що інформаційна війна з боку РФ — частина навіть не холодної, а справжньої "гарячої" війни. Однак навіть при всьому бажанні боротися з фінансуванням пропагандистських ЗМІ практично неможливо, не виділяючи відповідні ресурси. Боровой підкреслює: боротися треба не з симптомами, а з хворобою. Про це політик розповів в інтерв'ю Апострофу, повідомляють Патріоти України.

Останні кілька років основна тема, яку я транслював на Захід, — це те, що в Росії розвивається нова імперська концепція, і потужна пропагандистська кампанія спрямована не тільки на громадян Росії, але і на інші країни. За рахунок Russia Today, агентства Sputnik, інших ЗМІ та інститутів, створених у США, Європі, зокрема в Парижі. Причому творці і головні менеджери — найогидніші російські імперіалісти, ідеологи, так би мовити, нового імперіалізму: Мігранян в США (американське представництво Інституту демократії та співробітництва, яким керував політолог Андранік Мігранян, закрили в 2015 році, — "Апостроф") і в Парижі — Нарочницька (керівник Паризького інституту демократії та співробітництва, президент Фонду історичної перспективи Наталія Нарочницька відома, зокрема, своїми провальним ефіром на телеканалі Al Jazeera, — Ред.).

Потужність цієї кампанії наростає, і останнім часом, особливо до падіння цін на нафту, величезні ресурси витрачалися на пропаганду на Заході. Росія витрачала на це більше $100 млрд на рік. Кампанія спрямована на розкладання суспільства, підкуп журналістів, політиків, президентів...

Кожен раз, коли я це говорив кілька років тому, мені говорили, що я алармист, перебільшую. А зараз прийшло розуміння. У всякому разі видно ефект від цього процесу в Європі та США. Природно, виникло бажання включити захисні функції держави.

У декількох європейських країнах у найближчі кілька місяців пройдуть вибори. У будь-якому випадку, вплив на політичні процеси здійснюється дуже агресивно — у цьому немає жодних сумнівів. Що стосується американських виборів, коли було вбивство (екс-міністра друку РФ) Михайла Лесіна, я говорив, що це — пряма спроба вплинути на результати виборів, переговори через лобістів і безпосередньо зі штабами про необхідність поміняти концепцію стосовно Росії і підтримати, забезпечити інформаційну підтримку.

Але це все почалося дуже давно, тому і ефект настільки сильний, який лякає американців і європейців. Протидіяти цим інвестиціям і потужним силам, які створені і фінансуються, практично неможливо. Мова йде про сотні мільярдів доларів... Ніякий Конгрес, ніякий європейський парламент не в змозі витрачати такі ресурси не те що на контрпропаганду, але навіть просто на протидію. У всіх інших випадках це марно. Я закликав хоча б вивчати цей процес, звернути на нього увагу. Слава богу, це хоч якось почалося.

Є кілька проблем, які нині хвилюють людство, Захід. Серед них - Крим, Схід України, Сирія, резидентурна активізація Росії в Європі і США. Усе це — прояви однієї проблеми, яка називається "путінська Росія". Займатися треба проблемою Путіна. Усе інше — це лікування симптомів. Лікувати симптоми марно — потрібно лікувати хворобу.

Всі себе втішають - мовляв, "ми в стані холодної війни". Яка, до біса, холодна війна?! Це справжнісінька "гаряча" війна, тільки знаряддя війни не гармати, якщо мова йде не про Україну або Сирію, а сучасні методи війни — інформаційні. Як виявилося, вони дуже ефективні, і коли цим керують люди, які отримали освіту в школах КДБ про ведення пропагандистський воєн, ця зброя стає вкрай небезпечною.

Обмеження діяльності пропагандистських ЗМІ не марні, а дуже навіть ефективні і потрібні. Просто необхідне розуміння, що Russia Today, Sputnik і усілякі лобістські групи — не прояви ідеологічного протистояння, а інструменти ведення військових дій на території противника. Це розуміння поки що не приходить до Заходу, і представники цих ЗМІ — по суті, вбивці — доводять у судах демократичних держав на підставі вимог демократичного устрою, що вони мають право транслювати свої передачі, свою дезінформацію, говорять про свободу слова і думки.

У випадку з Україною це "ідеологічне протистояння" в кінці кінців перейшло до фізичного протистояння, озброєного. Те ж саме відбулося в Сирії. Усвідомлення Заходом небезпеки цих процесів відбувається дуже повільно. Історія "розп'ятого хлопчика" — історія інформаційної війни. Але коли на захист "розп'ятого хлопчика" висуваються військові колони "трактористів і шахтарів", це вже просто продовження тієї ж інформаційної війни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...