Захист інформаційного простору: В Авакова запропонували заблокувати в Україні всі російські ЗМІ

Зорян Шкіряк наголосив, що блокувати варто не лише російські соцмережі "ВКонтакте" і "Однокласники", але й усі російські засоби масової інформації.

Зорян Шкіряк. Фото:obozrevatel.com

Радник міністра внутрішніх України Зорян Шкіряк пропонує заблокувати на території України не тільки російські соцмережі, але і російські ЗМІ. Про це він сказав в інтерв'ю Апострофу, передають Патріоти України.

"ВКонтакте" і "Однокласники" – це мережі, які повністю контролюються російськими спецслужбами. Я думаю, що я тут Америку не відкрив... У гібридній війні, яка розв'язана Путіним проти України, левову частину займає інформаційний терор, який здійснюють російські спецслужби і та агентура, яка працює безпосередньо в Україні, тобто п'ята колона – назвемо її так. Для цього активно використовуються соціальні мережі, в першу чергу "ВКонтакте" і "Однокласники". За нашими даними, на тепер існує і активно поширюється інформація з більш ніж 2,5 тисяч антиукраїнських груп", - сказав Шкіряк.

При цьому він відповів на звинувачення, що заборона російських соцмереж є ледве не ударом по свободі слова: "Насправді, це абсолютна нісенітниця, бо, дорогі друзі, ми закликаємо, наприклад, реєструватися у світових соціальні мережах – Facebook, Twitter, Google, Instagram – де завгодно, тільки не в тих, які підконтрольні Росії".

"У теперішній ситуації треба розуміти, що для нас важливіше – держава та її захист від інформаційного терору чи вільне спілкування, умовно кажучи, зі своїми друзями? Я переконаний, що перше головніший... Мова йде взагалі про цілісний захист інформаційного простору – блокування російських новинних ресурсів, які наповнюють фейками наш простір, блокування доступу до телеканалів. Слава богу, в одному режимі телеканали заблоковані, але в інтернеті ми можемо це все знайти і побачити.

Ряд українських видань не можна прочитати в Росії. Зате у нас абсолютно спокійно в центрі столиці працює "РИА Новости" і регулярно наповнює інформаційний простір відверто провокаційною інформацією. Це питання не тільки соціальних мереж, а питання цілісного захисту інформаційного простору України від терору з боку Росії.

На жаль, ми в цьому питанні відстаємо. Це треба чесно визнати. Я наполягаю на тому, що 2017 рік повинен стати роком, коли в площині захисту інформаційного простору України від російської пропаганди будуть здійснені кардинальні кроки", - заявив радник глави МВС.

Він зазначив, що такі рішення частина депутатів вже підтримує.

"Тут питання якості подачі цих законодавчих ініціатив, і тут, безумовно, вже все залежить від групової роботи. Важливою також буде агітаційна кампанія, яка буде покликана доводити людям, які користуються цими соціальними мережами, що сьогодні це більше на шкоду, ніж на користь", - сказав Шкіряк

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...