Замість нього призначать героя АТО: наближений до Порошенка журналіст повідомив про відставку скандального командувача ВМС

На місце Сергія Гайдука командувачем ВМС України призначено Ігоря Воронченка.

Генерал-лейтенант Ігор Воронченко. Фото: krymsos.com

Як стало відомо, президент України Петро Порошенко звільнив командувача Військово-морськими силами країни віце-адмірала Сергія Гайдука. За інформацією ЗМІ, новим командувачем став колишній заступник з берегової оборони, учасник АТО генерал-лейтенант Ігор Воронченко. Своїми думками з приводу цього поділився у своєму Facebook журналіст Віталій Гайдукевич, інформують Патріоти України.

Крапля - камінь... Здається на флоті зміни скоро. Вже, тільки не усі оголосили...

Коли ми писали інтерв"ю із Грицаком саме вибухнув скандал стосовно якості Гайдука на посаді, в принципі рівня реформ на флоті (точніше їх відсутності).

Тоді просто добило - у деяких офіцерів штабу ВМС (доволі високих) в Криму лишились бізнес і дружини, чи діти котрі курували бізнес, що собі спокійно жив на окупованій території. На голову не налазило - як? Далі більше - виявилось, що у деяких флотських офіцерів, дружини служили (!) в Чорноморському флоті Росії (!) і за ці два роки війни спокійно їздили в гості до чоловіків сюди.

До слова, наші флотські так само їздили у відпустки до Криму. І не лише флотські. Виявляється СБУ попереджало МО, що деякі офіцери виїздять на відпочинок (!) до окупованого півострову. МО це знало... На питання - НУ ЯК ТАК?! Відповіді не було, або вона була така довга і заплутана, що... Словом, все зводилося, до того, що "нема механізму, нормативної бази, вони через суд відіб"ються..."

Але терпець урвався. У міністра в першу чергу. Анонсовані ним чистки в апараті МО та ГШ, схоже лише перші квіточки. Ягідки можуть бути далі (сподіваюсь). Але і квіточки хороші - Гайдука пішли. Може підпису ще нема остаточного, але він вже пакує речі на вихід (Хтось тут в ФБ тут десь писав, що ТВО буде Воронченко... за моїми джерелами - схоже так і є).

Дикі ситуації , коли дружина служить на флоті ворога, а чоловік тут в командувані ВМС України вирішували ледь не ультимативно - або дружина, або країна. Словом, летять голови...

Незабаром треба чекати оприлюднення низки призначень. Висновки?

Подяка волонтерам і журналістам, які розірвали омерту довкола флоту - сподіваюсь надалі буде пильний контроль. Ну нехочеться чути від командуючого ВМС, що у нас будуть за 10-15 років 4 підводні човни... коли грошей, блін, з гулькін хвіст.

Сподівання, що утруска і усушка апарату МО та ГШ підуть будуть по суті, а не для галочки. Там є з ким прощатися. Ой є... Як наслідок цього гроссен шухера, може зрушать з місця нарешті плани щодо реформи сержантсько-страшинського корпусу і взагалі фундаментальних змін.

Пи.Си. ... це не 1 квітня.

Пи.Пи.Си. ... Депутати, котрі з 5 спроби не ухвалили нову систему закупівель для МО, ви, с*ка, п*дараси кончєні (привіт іншим асам, котрі пильнують підстави для бану). Я перепрошую шановних геїв..." - написав журналіст.

Нагадаємо, генерал Ігор Воронченко один з тих, хто не піддався на вмовляння окупантів при захопленні Криму. У 2014 році, коли на півострів вторглися російські війська, він був заступником командувача ВМС берегової і територіальної оборони. Росіяни намагалися переманити генерал-майора на свою сторону. Коли це не вдалося, кинули Воронченка за грати. Після звільнення брав участь у бойових діях на сході України. Був командувачем силами АТО в Луганській області. 15 жовтня 2015 року указом президента України отримав звання генерал-лейтенанта.

Патріоти України пропонують передивитися одне з небагатьох інтерв'ю Воронченка, щоб було легше скласти враження про цю людину. Генерал розповідає про стан справ на луганській ділянці україно-російського фронту станом на 10 вересня 2014 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...