Замість заробітків в ЄС - тюрма: Як не стати жертвою шахраїв

Українцям слід остерігатися компаній, які пропонують фальшиві документи та вимагають гроші до підписання контракту.

Фальшиві ID-картки. Фото: УНІАН

Кількість нелегальних трудових мігрантів зростає пропорційно до трудової міграції у Польщу, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Про це свідчить число виданих запрошень на роботу для українців у Польщі, яке вже перевищило 1 мільйон 700 тисяч, а через легальні компанії працевлаштовано всього 12 396 осіб.

Президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник розповів деталі. "Нелегальні трудові мігранти часто стають жертвами різного роду афер – починаючи від несплати їхньої праці, закінчуючи кримінальними справами".

Так, згідно з розслідування журналістів, пригоди українців починаються вже на етапі звернення у фірму з працевлаштування. Тут з бажаючих працювати за кордоном вимагають стартовий внесок в кілька тисяч євро, але при цьому ніяких гарантій потенційний трудовий мігрант не отримує.

«Три тисячі євро на людину. Ви можете повірити в це щастя? Запам'ятайте, ніколи і нікому не платіть до підписання договору. І хоча тут нас запевняють в безпеці наших фінансових вкладень, десятки обдурених працівників стверджують зворотне. На додаток ви не тільки можете стати жертвою шахраїв, а навіть співучасником злочину».

Компанії з працевлаштування пропонують також фальшиві ID-карти і навіть громадянство інших країн. Про це журналісти дізналися, спробувавши самі влаштуватися на роботу і знявши цей процес на приховану камеру.

Представник агентства: «Що включає громадянство ЄС? Свідоцтво про народження вам дають, ID-карту, це внутрішній паспорт і закордонний паспорт. Це їхня прописка там буде. Окремо ще буде 300 євро за водійське посвідчення отримати».

Однак, за словами експерта, така діяльність легко може вилитися в реальну кримінальну справу. «Компанії, які пропонують отримання громадянство Румунії, на 90% це звичайні шахраї. Якщо в реальності почнеться перевірка і з'ясується, що ніякої бабусі, ніяких дідусів у вас не було, то це вже співучасть у кримінальному злочині. Це підробка документів в тому числі», - попереджає президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...