Замкнуте коло: Яценюк і Порошенко шантажують один одного Кабміном Яресько, - Найєм

У свідомості більшості учасників переговорів з обох сторін повноваження - це в першу чергу можливість контролювати фінансові потоки, а відповідальність - це побічне явище, яке сприймається скоріше як покарання, а не як виклик і можливість щось зробити.

Порошенко і Яценюк. Ілюстрація:korrespondent.net

Народний депутат Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенка") пояснив ситуацію, яка склалася навколо посади прем'єр-міністра України. Про це він написав на своїй сторінці у Fаcebook, інформують Патріоти України.

"Затягування і нескінченні дискусії навколо нового прем'єр-міністра і уряду зводяться до двох ключових страхів команди Петра Порошенка і чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Це страх перед втратою контролю над потоками і страх перед відповідальністю. Простіше кажучи, кожна з команд боїться опинитися в ситуації , коли відповідальність доведеться нести їй, а заробляти - гроші, політичні очки, рейтинги тощо - буде хтось інший", - пише Найєм.

При цьому нардеп додає: "У свідомості більшості учасників переговорів з обох сторін повноваження - це в першу чергу можливість контролювати фінансові потоки, а відповідальність - це небажане, побічне явище, сприймається скоріше як покарання, а не як виклик і можливість щось зробити.

Тому зараз обидві сторони намагаються знайти якийсь умовний баланс розподілу відповідальності і потоків, в надії, що потім відповідальність вдасться звалити на конкурента. Саме цей розподіл і політичне шулерство вони і називають компромісом".

"Допустити варіант, що уряд можуть очолити люди, які максимально відіжмуть від потоків обидві команди і візьмуть на себе всю повноту відповідальності, в голову їм приходить. А якщо бути точніше, вони цим варіантом один одному погрожують. І якщо я правильно все розумію, цей шантаж вони умовно називають урядом Наталії Яресько", - продовжує Найєм.

"Я думаю, Наталії Іванівні пора вже самій визначитися - залишатися картою в руках цих двох команд або вийти із замкнутого кола і звернутися нарешті до тих, для кого все це робиться, - до суспільства, публічно оголосивши свою команду і програму", - підсумував нардеп від БПП.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Речник Повітряних сил ЗСУ Євлаш розповів про особливості останніх ворожих дій у небі над Україною

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:55

Ілля Євлаш, речник Повітряних сил ЗСУ, зазначив, що останніми днями фіксується відсутність "шахедів" у повітряному просторі України, однак ворог робить більший акцент на балістичне озброєння та на керовані авіаційні ракети типу Х-59, передають Патріоти...

"Усі обіцянки прийняти Україну в НАТО та ЄС – це не більше, ніж слова": Швейцарський "експерт" просуває проросійські наративи

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:43

Швейцарський псевдоексперт Жак Бо підігрує російській пропаганді та просуває фейк, що Україну не чекають ні в НАТО, ні в ЄС. Про це попереджає Центр стратегічних комунікацій, передають Патріоти України. "Усі обіцянки прийняти Україну в НАТО та ЄС – це ...