Заповіт новітнього Кобзаря: Кличко-молодший взяв під опіку біженку Донбасу - сестру Василя Стуса, за котру брат просив Україну перед мученицькою смертю

Уславлений український боксер погодився купити і подарувати у столиці квартиру Марії Стус.

Брати Клички. Фото:tsn.ua

У мережі несподівану популярність і схвалення українців набирає допис мера Києва Віталія Кличка про допомогу сестрі відомого українського поета Василя Стуса Марії. Відповідний запис столичний градоначальник опублікував у себе на сторінці в соцмережі Facebook, інформують Патріоти України.

"Друзі! Я поговорив з братом, і ми вирішили, як розв'язати складну ситуацію з житлом для Марії Стус - сестри відомого українського поета Василя Стуса. Пані Марія через російську агресію і військові дії на Сході була вимушена покинути рідний Донбас.

І сьогодні їй доводиться мешкати в скрутних умовах. На жаль, у столичної влади немає правових підстав надати Марії Стус квартиру. У черзі на квартирному обліку в Києві перебувають десятки тисяч киян. Ми могли розглядати тільки варіант із тимчасовим житлом. Та Володимир погодився купити і подарувати квартиру Марії Стус. Вже найближчими днями.

Бо колись Василь Стус, який є знаковою постаттю для українців, просив попіклуватися про його близьких. Також зазначу, що минулого року в Києві відкрили сквер імені поета. Столична влада заборонила на тому місці будь-яке будівництво і зробила капітальний ремонт скверу, за який громада боролася багато років." - написав Кличко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...