Зараз м'яч на стороні України: Чому Києву варто запропонувати США свій варіант вирішення проблеми по Донбасу, - аналітик

На думку експерта, Україна не проявляє достатнього інтересу і наполегливості, щоб залучити США, Китай та інші держави до переговорів навколо війни на Донбасі і Криму.

Глава Пентагону Джеймс Меттіс. Фото:уніан

Аналітик Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич вважає, що Білий дім не має ілюзій щодо України. Про це він пише у своїй колонці на Апострофі, передають Патріоти України.

"У Білому домі розуміють, що на сьогодні підтримувати Україну для них важливо. При цьому Білий дім чудово розуміє негативні моменти внутрішньої української політики і те, чим вони можуть загрожувати", - зазначив експерт.

За словами Тишкевича, під час приїзду в Україну глави Пентагону Джеймса Меттіса будуть обговорюватися якісь больові точки, але ці переговори не варто оцінювати як щось епохальне.

"Але тут, знову-таки, м'яч на стороні України. Питання, чи є в України якісь свої пропозиції, якесь своє бачення. Якщо вони є, Україна їх зможе запропонувати", - підкреслив він.

Тишкевич уточнив, що в разі, якщо таких пропозицій від України не буде, а буде просто чергове прохання "Дайте грошей, дайте підтримку!", то Київ може почути у відповідь те, чого не очікує.

"На сьогодні США формально не присутні в "нормандському форматі". Йдучи до бажаної мети, не треба вимагати всього і відразу: між пунктами A і C стоїть якийсь пункт B. Тому було б, на мій погляд, логічно, якби з боку Києва пішли пропозиції про більш активну участь Сполучених Штатів хоча б в консультаціях навколо "нормандського формату" без формального входження", - сказав він.

Експерт додав, що, на його думку, Україна не проявляє достатнього інтересу і наполегливості, щоб залучити США, Китай та інші держави до переговорів навколо війни на Донбасі і Криму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...