Засуджений за репост росіянин переїхав з Росії в Україну

​Житель російської Твері Андрій Бубеєв, засуджений на два роки та три місяці за репост запису в соцмережі «ВКонтакте» про приєднання Криму, виїхав зі своєю сім'єю з Росії.

За інформацією активістки Катерини Башилова, сім'я Бубеєвих поїхала до Києва, повідомляють Патріоти України.

Раніше Андрій Бубеєв вийшов на свободу після ув'язнення. Чоловіка звинувачували в публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності (частина 2 статті 280 КК РФ) і публічних закликах до здійснення діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності Росії (частина 2 статті 280.1 КК РФ), пише Новая газета.

Приводом для кримінального переслідування послужив репост матеріалу «Крим - це Україна» публіциста Бориса Стомахина і картинка на цю ж тему на власній сторінці «ВКонтакте». Сам Бубеєв не визнав свою провину і вважає, що його переслідують за його переконання. У серпні 2015 року Андрій Бубеєв вже був засуджений за репости аналогічних матеріалів і картинок і засуджений за розпалювання ненависті або ворожнечі (стаття 282 КК РФ) до десяти місяців позбавлення волі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...