Зате у нас генерали більш пузаті: Чим відрізняється пайок солдатів України та НАТО: основні страви

У західних арміях основні страви для солдатів складаються з натуральної їжі.

Сухий пайок у ЗСУ. Фото: vinbazar.com.

Нинішній стандартний польовий раціон українського солдата не відрізняється різноманітністю. У зв'язку з цим журналісти досліджували, чим він відрізняється від пайка військовослужбовця в західних країнах, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Добовий сухий пайок солдата ЗСУ передбачає меню сніданку, обіду і вечері. Сніданок може складатися з консервованого паштету, перлової каші з яловичиною і галетного печива. Обіднє меню складається з консервованого "сніданку туриста" і того ж самого галетного печива. І нарешті, на вечерю можуть бути подані гречана каша з яловичиною (знову ж в консервах), знову галети, чай і мед у стікерах. Незмінним доповненням "сухого пайка" служить також чай і кава в пакетиках, цукор і гігієнічні серветки, як сухі, так і вологі.

У західних арміях основні страви для солдатів складаються з натуральної їжі. Наприклад, денний раціон військовослужбовця армії США Meal Ready to Eat (MRE) включає 24 страви (одна з них вегетаріанська), одна з яких може попасти на обідній стіл. Солдат дізнається, що саме йому належить з'їсти, коли відкриє пакет з сухим пайком. Наприклад, варіант, де основною стравою є овочева лазанья, включає кекс, крекери, горіхове масло, яке можна намазати на крекери, а також какао і ананаси. Їжу можна розігріти за допомогою особливого хімічної речовини, яку слід розвести з водою, щоб воно почало виділяти тепло.

Крім їжі в пайок входять також всякі дрібниці, наприклад сірники, упаковка з жувальною гумкою, тюбик з соусом, а також комплект гігієнічних серветок. Крім лазаньї MRE може включати різні страви з курки, свинини, яловичини, а також морепродуктів.

Пайок солдата британської армії складається з курятини, свинини з бобами, а також великої кількості цукерок і різних сортів чаю. Військовослужбовці німецького Бундесверу отримують гуляш з картоплею, запакований в коробку з товстої фольги (в таких коробках іноді подають харчування пасажирам літаків). Ще одним блюдом може бути м'ясний фарш з гарніром, а також цілий набір всяких харчових "дрібниць": джеми, печиво, житні хлібці, два або три види різних ковбас. Все це теж упаковано в баночки з фольги. Кухарі британського і німецького раціонів шанують національні традиції: англійці навіть в окопах люблять пити чай, а німецька ковбаса відома у всьому світі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...