Завдяки Путіну: Відомі західні експерти прогнозують повну дезинтеграцію Росії

Росія не буде де-юре розділена на кілька частин, але країна фактично перетвориться на збіговисько напівавтономних регіонів, які навіть не зможуть налагодити відносини один з одним.

В Путіна були інші плани. Фото: http://novostiua.org.

Аналітики американської компанії Stratfor, що займається розвідкою і стратегічним прогнозуванням, прогнозують неминучий розпад Російської федерації в найближчі 10 років. Про це йдеться в доповіді компанії про глобальні політичні й економічні події, які можуть відбутися в найближче десятиліття, передають Патріоти України.

Так, на думку експертів, санкції, падіння цін на нафту, обвал рубля, зростання військових витрат, і внутрішні чвари послаблять владу Кремля над найбільшою країною в світі. Росія не буде де-юре розділена на кілька частин, але Москва може ослабнути настільки, що країна фактично перетвориться на збіговисько напівавтономних регіонів, які навіть не зможуть налагодити відносини один з одним.

"Повстання проти влади не буде, однак внаслідок в'янення здатності Кремля підтримувати і контролювати більшість регіонів утворюється вакуум, в якому збережуться лише окремі фрагменти колишньої Російської Федерації... малоймовірно, що Росія виживе в своєму нинішньому вигляді", - повідомляють в Stratfor.

Враховуючи специфіку інфраструктури російського "ядерного щита", подібні метаморфози можуть призвести до потенційної кризи. Як результат, США доведеться скористатися своїми збройними силами для забезпечення безпеки російського ядерного арсеналу.

"Вашингтон - єдина сила, яка буде в змозі вирішити цю проблему, проте й він не зможе захопити контроль над усіма ракетами. Сполучені Штати будуть змушені або шукати військове рішення, що важко уявити нині, враховуючи потенційну загрозу ядерних атак, або спробувати створити стабільний і економічно-життєздатний довготривалий уряд в регіонах, що беруть участь у нейтралізації озброєння", - сказано в доповіді.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...