"Здоровье и жизнь Савченко уходят на глазах. Нужно бить в набат", - адвокат

Надія припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з важкими ускладненнями.

Надія Савченко. Фото://www.novayagazeta.ru

Вихід української льотчиці Надії Савченко з сухого голодування відбувається з важкими ускладненнями. Про це на своїй сторінці в Facebook написав її адвокат Микола Полозов, інформують Патріоти України.

"Вчора був багатий на емоції день. Була радість від рішення Надії припинити сухе голодування, ціла суміш емоцій від атаки кремлівських пранкерів, здивування з приводу реакції деяких офіційних і не дуже осіб. Проте, сьогодення кидає нові виклики, про що варто говорити серйозно.

Надія припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з важкими ускладненнями.

Вчора її рвало водою, яку вона намагалася пити. Крім цього стан її і без того виснаженого здоров'я стає все гіршим. Позначається стара проблема з каменями в нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодування (особливо сухого). Висока температура, що не спадає вже кілька днів свідчить, як мінімум, про серйозне запалення внутрішніх органів. Іншими словами, мінімум, що зараз необхідно в терміновому порядку зробити для Надії Савченко це провести її медичне обстеження", - написав він.

Також Полозов зазначив, що російських медиків Савченко до себе не підпускає: "Як пише сама Надія, тут, в Росії старий ГУЛАГівський принцип "Не вір, не бійся, не проси" став її кредо".

Разом з тим, він повідомив, що українські медики все ще знаходяться в Ростові-на-Дону, так і не отримавши дозволу від російської влади на зустріч і обстеження Надії: "Мабуть кремлівська образа, озвучена Лавровим, на її дії в суді, виявилася дуже глибокою".

"Так чи інакше, Надії Савченко терміново потрібно хоча б медичне обстеження для оцінки поточного стану здоров'я, визначення потенційних ризиків і правильного виходу з сухого голодування", - повідомив Полозов.

Крім того він повідомив, що є інформація, що влада України звернулися до Німеччини з проханням надіслати своїх медиків Надії: "Але коли вони приїдуть? А вирішувати цю проблему потрібно терміново. На жаль, російський омбудсмен Памфілова не проявляє будь-якої активності в долі Надії в цей критичний момент ".

"Всі двері в Росії для Надії закриті, а Україна зараз об'єктивно нічим не може оперативно допомогти заручниці. Адвокати не лікарі і не можуть об'єктивно судити про стан її здоров'я. На мій суб'єктивний погляд ситуація критична.

Я закликаю всіх небайдужих до долі Надії людей максимально поширити цю заяву, постаратися довести до його всіх політиків, чиновників журналістів, до кого можна дотягнутися, до кого можна звернутися, потрібно бити на сполох! Здоров'я і життя Надії відходять на очах. Час плине. І ми всі ніколи собі не пробачимо, якщо .. .", - резюмував Полозов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...