"Жадность фраера сгубила": Хакер з України пограбував 40 банків, але попався через дрібницю

Іспанська поліція затримали кіберзлочинця, який просто не заплатив за автомобіль.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

В іспанському Аліканте у березні поліція затримала кіберзлочинця з України Дениса К., якого розшукували 40 країн світу у зв'язку із крадіжками більше мільярда доларів з різних банків, що були здійснені його хакерським угрупуванням, повідомляють Патріоти України з посиланням на El Mundo.

У поліції розповіли деталі затримання хакера. Причиною його затримання були не кіберзлочини, а те, що хлопець не заплатив за своє дороге авто. Спочатку поліція не знала, ким насправді є Денис К.

Правоохоронці думали, що мають справу не з генієм кіберзлочинності, а зі звичайним боржником. І лише зіставивши дані, вони усвідомили, що перед ними людина, яка перебуває у розшуку за дистанційне спустошення банкоматів та банківських рахунків..

Як зазначається, за кілька місяців до арешту він купив розкішний автомобіль, оцінений у 70 тисяч євро, за який так і не заплатив. Продавець занепокоївся і на початку березня заявив у поліцію.

34-річний українець знімав скромну квартиру в Аліканте, не привертаючи до себе уваги, щоправда, мав дві розкішних автівки, йдеться у статті. Під час затримання хакер не чинив опір.

Іспанська газета зауважує, що Денис К. стояв за шкідливими програмами Carbanak і Cobalt, за допомогою яких, починаючи із 2013 року, він пограбував сотні банків. Найбільше було викрадено із РФ.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...