"Жодна з країн Центральної Європи не змогла провести успішних реформ і приєднатися до ЄС без позитивного ставлення до НАТО", - Портніков

Найбільша цифра підтримки НАТО в західних і центральних областях України - 95 і 82 відсотки.

НАТО та Україна. Ілюстрація: focus.ua.

"Згідно із останніми результатами соціологічного опитування, яке було проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова 78% громадян нашої країни підтримали б вступ України до Північноатлантичного союзу", - написав оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv, передають Патріоти України.

Цікавими є й регіональні розклади. Очікувано, що найбільша цифра підтримки НАТО в західних і центральних областях України - 95 і 82 відсотки. Але вже і на півдні 64 відсотки учасників опитування виступають за приєднання до альянсу. І в східних областях України, які довгий час були форпостом антиукраїнських сил, вперше в історії кількість громадян, які розуміють необхідність приєднання до НАТО, перевищило 52 відсотки.

Регіональний розкол, який нав'язувався нашій країні російськими імперіалістами та їхніми маріонетками з першого дня відновлення української державності, успішно подолано. Насправді ці цифри є набагато важливішими за цифри підтримки європейської інтеграції. У свідомості багатьох наших співвітчизників європейська інтеграція - це не стільки цінності і правила, скільки благополуччя.

З НАТО благополуччя, як правило, не пов'язується. Проте існує розуміння, що НАТО - це система взаємного захисту. І усвідомлення, від кого всі ми повинні захищатися. Підтримка НАТО - це покажчик здоров'я суспільства. Важливо не те, скільки відсотків росіян підтримує того ж Путіна - тому що в свідомості російського обивателя прізвище правителя ще недавно асоціювалося із поліпшенням життя після радянського кошмару і проблем у 90-х.

Важливим є те, що більшість росіян насправді сприймає систему безпеки країн цивілізованого світу в якості ймовірного противника! І це в ХХI столітті - коли існують справжні виклики, такі як міжнародний тероризм, релігійний фанатизм і інші "чудовиська", що знаходять собі місце на території самої Російської Федерації.

Якщо таке ставлення до НАТО - не покажчик деградації російського суспільства, то що тоді покажчик? І чому потрібно дивуватися, що таке параноїдальне ставлення до миру дозволяє росіянам підтримувати загарбницькі війни і авантюри їх правителів?

Україна тепер - по іншу сторону від божевілля. І це дуже добре. Жодна з країн Центральної Європи не змогла провести успішних реформ і приєднатися до ЄС без позитивного ставлення до НАТО. І питання навіть не в тому, коли ми вступимо до альянсу і чи не затягнеться це приєднання через російську агресію і зволікання у реформах. Головне - що наше суспільство одужує.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...