Життя під обстрілами, - військовий журналіст

Бойовики "ДНР" прямо наражають на небезпеку населення через провокаційні обстріли з населених пунктів.

Передмістя Донецька. Фото: ria.ru.

Сьогодні в соціальних мережах, а конкретно в мережі Вконтаке і в Facebook, натрапив на кілька постів щодо обстрілу силами "ДНР" українських позицій. Варто зауважити, що в цих повідомленнях описувалися позиції бойовиків, що знаходяться прямо в межах населених пунктів. При цьому люди, які опублікували пост кажуть, що дуже бояться удару по цих місцях з боку військовослужбовців України. Так пише в своєму блозі військовий журналіст Максим Петровський, передають Патріоти України.

В цілому взагалі незрозуміло, чому силовики "ДНР" роблять позиції саме всередині міст. Тут кілька варіантів: або їм глибоко плювати на життя свого населення, або вони точно впевнені, що «отвєтка» не прилетить. Але ж така можливість все-таки існує ... Тобто, сили "ДНР" прямо наражають на небезпеку населення своїх міст через подібні дії.

Ось, наприклад, як пише Яна Рибалка в своєму Facebook:

Якщо судити по даному повідомленню - силовики стоять прямо в одному з районів Донецька і б'ють звідти по позиціях ЗСУ. Але ж потім незліченна кількість ЗМІ "ДНР" буде писати про те, як українці їх спровокували і які українці погані. Та ще й скажуть, що ті били по Петровському району Донецька і цим порушували умови Мінська.

А ось ще один пост, але вже з ВК:

Варто зауважити, що вищеназвана вулиця Челюскінців проходить майже через весь центр селища. Судячи з усього, у бойовиків "ДНР" вже стало традицією стріляти з мінометів з боку житлових кварталів. А людям при цьому все одно, як вони воюють - головне, щоб не піддавали небезпеці своє ж населення, яке бойовики нібито захищають. А якщо все-таки «отвєтка» прилетить? Що буде тоді? У "ДНР" відразу почнуть кричати про те, як українці порушують норми міжнародного гуманітарного права і Мінські домовленості. Але про те, що ополченці довбають з мінометів мало не з дворів мирних жителів ніхто і не згадає.

Ось якось так зараз і відбувається ця війна. Ополченці під командуванням керівників "ДНР" ставлять мінометну позицію всередині міста, чим прямо провокують українців. Потім в "ДНР" починають розписувати про те, як «хохли» стріляють «швидким вогнем» по містах псевдореспубліки. В результаті винна у всьому Україна, а про те, як воно відбувається насправді ніхто і слова не скаже. Псевдокерівникам, по ходу, вже пора зрозуміти, що такі бойові дії не пройдуть безслідно. Їхнє становище і так досить хитке, а невдоволення жителів через подібні випадки тільки зростає. Адже навіть беручи до уваги те, що з боку України поки не летять «отвєтки», жителям просто страшно за свої життя коли у них під боком стоять міномети. А це прямо порушує майже всі норми міжнародного гуманітарного права.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...