"Живуть, як у чорній кімнаті. Людей фактично замкнули в клітці" - Журналіст про життя мешканців окупованої Луганщини (відео)

За словами журналіста, місцеві "силовики" змусили "депутатів народної ради" Луганська проголосувати за те, щоб "МГБ ЛНР" могло затримувати людей на два місяці і протягом цього часу навіть не сповіщати родичів.

Ілюстрація:Обозреватель

Населення окупованої території Луганської області обмежено в пересуваннях і фактично замкнено на території, де так звані "спецслужби ЛНР" можуть "заарештовувати" людей на два місяці не сповіщаючи рідних. Про це розповів Апострофу журналіст, луганчанин Андрій Діхтяренко, інформують Патріоти України.

За його словами, люди, які живуть на території підконтрольній "ЛНР", дезорієнтовані, оскільки після так званого "перевороту", коли до влади прийшов колишній глава "МГБ ЛНР" Леонід Пасічник, вся публічна діяльність угруповання стала непублічною і засекреченою.

"Це дуже впливає на тих людей, які, наприклад, звикли, що по телебаченню їм хоч якось розповідають, що угруповання, яке тримає під контролем цю частину регіону, взагалі збирається робити й так далі. Зараз такої інформації мало, і людей це насправді дратує, тому що вони, як і ми всі, також намагаються зрозуміти, куди рухається цей конфлікт… Люди дезорієнтовані, вони дуже давно живуть у цій чорній кімнаті, де бігають дуже великі сірі коти. Й іноді ці сірі коти хапають людей" , - говорить Діхтяренко.

Так, місцеві "силовики" змусили "депутатів народної ради" Луганська проголосувати за те, щоб "МГБ ЛНР" могло затримувати людей на два місяці і протягом цього часу навіть не сповіщати родичів.

"Уявіть собі життя в суспільстві, де тебе в будь-який момент можуть схопити, а родичі не будуть знати, де ти є. Або ж вони дізнаються про це через два місяці, коли тобі пред'являть звинувачення в шпигунстві на користь України або відпустять. Ось в таких умовах люди живуть" - зазначає журналіст.

Крім того, виїзд з цієї території утруднений. Щоб поїхати на українську сторону, потрібно або пройти величезну чергу в Станиці Луганській, або їхати через Донецьку область. Черги є також і на кордоні України з Росією, на контрольних пунктах, які перебувають під контролем бойовиків.

"Окупована територія дуже маленька, людей фактично замкнули в клітці", - резюмує луганчанин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...