Зі святої гори Афон: В Україну привезли чудодійну ікону (відео)

В Тернополі з’явилася Ікона Матері Божої "Скоропослушниці", над якою афонські монахи працювали два роки.

В один з храмів Тернополя, і святої гори Афон, привезли Ікону Матері Божої “Скоропослушниці”. Священослужителі кажуть, що близько двох років над нею працювали монахи, повідомляють Патріоти України з посиланням на тернопільський сайт 0352. ua.

"Зі святої гори Афон у церкву ікони Матері Божої “Скоропослушниці” привезли цей образ Богоматері. Близько двох років над нею працювали афонські монахи. У храмі кажуть, що це пожертва одного з їх вірян.

– Написана вона на мощах святих та на освяченій воді. І має чудодійну силу, через те, в першу чергу, що ця щира молитва, яка сходила з уст святих монахів, цих афонських старців, ікона увібрала в себе цю святість. Сьогодні чекає кожного страждаючого, хто бажає, хто має якусь потребу, – розповідає отець храму Ікони Божої Матері “Скоропослушниці” отець Тарас.

Оригінал цієї ікони був написаний ще близько 10 століття. Вона також має свою історію, в якій монах трапезник, на ім’я Ніл, проходячи повз цієї ікони із запаленим смолоскипом почув від образу голос, який казав не обкаджувати ікону. Чернець цим знехтував, тож згодом втратив зір.

– Зрозумівши, що сталося через своє слізне покаяння, бо багато часу він молився, все ж таки отримав зцілення. Ця ікона сама себе назвала Скоропослушницею. Копій цих ікон є багато у всьому світі, які подають зцілення немічним, зцілення хворим людям.

Ще одна така ікона вже перебуває у храмі. Священослужителі кажуть, що вона часто мироточила і неодноразово зціляла хворих людей. Відтепер ікона перебуватиме у храмі постійно. Тому всіх вірян запрошують до спільної молитви щодня о 9 ранку та о пів на шосту вечора".


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...