Знайди їх: Пам'ятник "Київський каштан" склав компанію "Котлеті по-київськи" (фотофакт)

Згодом біля фігурок будуть розміщені QR-коди, за допомогою яких туристи зможуть дізнатися історію символу.

Мікропам'ятник каштану. Фото: Фейсбук

Світова мода на немонументальні пам’ятники захоплює українську столицю. Біля Київської міської адміністрації встановили мікропам’ятник каштану. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив куратор проекту "Шукай" Антон Тараненко, передають Патріоти України.

"Шукай" - проект столичного департаменту культури та туризму, в рамках якого в столиці має з’явитися 12 скульптур-символів Києва. Перші дві, котлета по-київськи і каштан вже встановлені. Котлета розміщена на вулиці Городецького.

Мікропам'ятник котлеті по-київськи. Фото: Фейсбук

Тараненко розповів, що згодом біля фігурок будуть розміщені QR-коди, за допомогою яких туристи зможуть дізнатися історію символу. А після встановлення всіх скульптур, буде створений туристичний маршрут і аудіо-екскурсія по культурним місцям столиці.

Радує те, що Україна поступово відмовляється від спадщини тоталітарного суспільства – величезних монументальних споруд та переходить до європейського типу провадження політики пам’яті.
Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...