"ЗСУ вправно просуваються": Арестович розповів про тактичні перемоги української армії у зоні АТО (відео)

Експерт також пояснив, чим викликані загострення, які часто трапляються на лінії зіткнення.

Олексій Арестович. Фото:скрін відео

Військовий експерт Олексій Арестович назвав кілька причин того, чому на лінії зіткнення в зоні АТО відбуваються загострення. Про це він повідомив в інтерв'ю Апострофу, зазначають Патріоти України.

За його словами, однією з причин загострення може бути приїзд нового командира в один з батальйонів бойовиків.

"Раптом заїжджає якийсь активний сепарський або російський командир і говорить: "Доки? Чому? Давайте ми "укропів" підсмажимо трошки". І виїжджає якась БМП, постріляла по наших позиціях. Наші образилися, спланували операцію за добу-дві – і влупили у відповідь", - сказав Арестович, додавши, що так триває до тих пір, поки не приїдуть спостерігачі ОБСЄ чи не втрутяться вищі командири.

Також, каже експерт, українські війська або сепаратисти можуть почати невелику наступальну операцію, коли бачать перевагу позицій противника. Зокрема, Арестович привів у приклад наступ сил АТО в районі села Жолобок Луганської області.

"І ось на цьому фронті така локальна "перемога" наступає. Таких "перемог" з початку нового року у нас штук сім вже. Ми так вправно просуваємося", - говорить він.

Експерт додав, що іноді активні перестрілки відбуваються після дій диверсійно-розвідувальних груп.

"Піхота сидить, дивиться на це все і говорить: "Щоб ви подавились". Тому що розвідка через них пройшла, бах-бах, постріляла, а піхота приймає у відповідь. Причому це з обох сторін", - пояснив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...

І потім знову почав "гореть камыш": У окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

четвер, 2 травень 2024, 21:43

Близько 20:15 2 травня у Маріуполі пролунав вибух, після чого з'явився густий стовп диму. Місцева окупаційна влада намагається вигадати причину займання, на кшталт "горів очерет". Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріот...