Звідки можливе військове вторгнення: Волонтер розповів про дестабілізацію у Харкові

У Харкові так само, як і в Луганській і Донецькій областях, у Миколаєві, на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Криму, завжди було багато агентів російського впливу, були сильні проросійські позиції.

Харків. Антимайдан. Фото: "Сегодня"

Голова адміністрації президента України Ігор Райнин 11 жовтня заявив, що в Харківській області все ще існує загроза дестабілізації ситуації. Волонтер Юрій Касьянов розповів, що така загроза дійсно існує і пов'язана вона з тим, що в регіоні досі діють терористичні центри, російське підпілля, а також є агенти Кремля. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

"Загроза дестабілізації в Харківській області, зокрема, проросійськими силами, була і зберігається досі. Ми пам'ятаємо, що в Харкові владу захоплювали сепаратисти. Тільки завдяки зусиллям внутрішніх військ вони були нейтралізовані - і місто не було втягнуте у цю війну.

У Харкові так само, як і в Луганській і Донецькій областях, у Миколаєві, на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Криму, завжди було багато агентів російського впливу, були сильні проросійські позиції. Там активну роль відігравали місцеві клани, місцеві “князі". У першу чергу це стосується Партії регіонів, яка грала на протистоянні Заходу і Сходу. Адже вони від цього мали політичні дивіденди, тому підгодовували сепаратизм, закликали до радянського комуністичного минулого, активно підключали російську пропаганду, в першу чергу - телевізійну.

Наш супротивник - Російська Федерація - робила дуже багато, щоб контраст між життям в цих східних областях України, у Криму та життям в Росії був очевидний. З російської сторони було побудовано багато упорядкованих потьомкінських сіл, через які їздили наші співвітчизники, там були кращі дороги, краще умови праці, вища зарплата і пенсія... І на цих контрастах виховувалися прорадянські настрої. Ці настрої досить сильні і в Харкові.

Крім того, економіка в Харкові, Миколаєві, Запоріжжі багато в чому зав'язана на російську сторону. Це і місцеві економічні зв'язки, і підприємства, які випускали і випускають досі продукцію для Російської Федерації. Тому терористична загроза нікуди не поділась.

Є терористичні центри, російське підпілля, є російські агенти і є загроза в тому числі і збройного вторгнення з боку Росії: як з окупованих українських територій, так і з-за кордону. Щоб підпорядкувати собі Харківську область.

І в цьому всім очевидна роль Добкіна і Кернеса. Це люди по своїй суті дрібні шахраї, які постійно шукають собі місце, де їм краще живеться. Ці два типи в свій час підтримали "помаранчеву революцію". Потім перейшли в Партію регіонів. Коли вітер подув в інший бік, вони стали проявляти лояльність до нової влади. А нова влада не особливо розбірлива, тому що її представники - вихідці зі старої влади. Зміна влади і зміна пріоритетів як така не відбулася. Мало місце просто зовнішнє фарбування фасадів у західні кольори, і по суті у нас при владі знаходяться ті ж самі дрібні шахраї, як Кернес і Добкін, які підтримували проросійські настрої. І зараз підтримують, просто не так відкрито.

Всі роки незалежності наша держава не приділяла достатньої уваги вихованню патріотичних настроїв, вихованню проукраїнських настроїв, особливо в регіонах. У нас досі немає проукраїнської влади, немає проукраїнської політики. Тому терористична загроза зберігається, особливо в східних регіонах.

Щоб це змінити, мало просто заборонити російське телебачення. Люди повинні щиро любити свою країну. А для цього держава повинна щось робити для людей, має повернутися обличчям до свого народу. Ось тоді-то патріотизм і з'явиться", - пише Касьянов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...