​А як ви думали, панове? Литва вводить плату для автоперевізників з Росії

Уряд Литви затвердив плату для російських перевізників у відповідь на те, що влада Росії оподаткувала литовських автоперевізників.

Видання Delfi повідомило, що російським перевізникам, які здійснюють транспортування вантажів через Литву, з 21 грудня поточного року необхідно буде платити за дороги, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Як повідомив міністр комунікацій та транспорту Литви Рімантас Сінкявічюс, раніше для перевізників з Російської Федерації планувалося з 15 грудня ввести плату в розмірі двох центів за кілометр дороги, проте необхідний час, щоб проінформувати РФ про нововведення.

У 2015 році Росія ввела плату за користування дорогами для литовських перевізників, проте, в рамках двосторонніх угод всі перевізники обох країн були від неї звільнені. Перевізники з інших країн платять Литві ще з 2005 року.

Нещодавно МЗС Литви надав Росії ноту, яка з 15 листопада 2015 по 29 лютого 2016 застосовувати плату в розмірі двох євроцентів за 1 км, а з 1 березня наступного року - 4 центи.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...