А Україна? Грузія взяла курс на елекромобілізацію населення

Протягом 10 років передбачається замінити 90% громадського автопарку країни електромобілями, що крім поліпшення екології, дозволить значно скоротити торговий дефіцит.

Грузія переходить на електромобілі. Фото: соцмережі.

За дев'ять місяців 2018 року негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу Грузії склало 46,3% торгового обороту, що є найбільш вразливим місцем грузинської економіки. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе, передають Патріоти України.

"Ахіллесовою п'ятою" нашої економіки є дуже гострий торговий дефіцит. Обсяг імпорту фактично в три рази перевищує обсяг експорту", - заявив глава уряду країни. При цьому, прем'єр зазначив, що найбільший обсяг імпорту припадає на паливо. Бахтадзе пояснив, що в рамках проекту протягом 10 років передбачається замінити 90% громадського автопарку країни електромобілями, що крім поліпшення екології, дозволить значно скоротити торговий дефіцит.
Уряд Грузії також розробляє пільгові лізингові схеми, згідно з якими громадяни за рахунок зекономлених витрат на паливо зможуть викуповувати новий електромобіль "протягом п'яти років практично без додаткових витрат", зазначив прем'єр.
"Це дуже амбітний план, але в той же час його реалізація принесе Грузії величезну перевагу і додасть цінності нашій економіці", - заявив Бахтадзе.
Нафтопродукти традиційно займають перше місце в переліку імпортованих до Грузії товарів. Республіка, яка задовольняє свої потреби в нафтопродуктах майже на 100% за рахунок їх імпорту, в січні-вересні 2018 року ввезла 814,4 тис. тонн бензину і дизельного палива - на 3,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За даними Національної служби статистики, за 9 місяців поточного року Грузія імпортувала нафту і нафтопродукти на $ 644,4 млн (9,7% загального обсягу імпорту), що на 32,2% більше, ніж за той же період роком раніше.

Джерело: LIGA.net

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...