А вибори все ближче: У Гройсмана повідомили, коли і на скільки зросте мінімальна зарплата в Україні

За словами віце-прем'єр-міністра, зростання зарплати слід очікувати ще до кінця поточного року.

Ілюстрація: 5 канал

До кінця 2018 року в Україні піднімуть мінімальну зарплату до 4200 гривень. Про це заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передають Патріоти України.

"Коли ми говоримо, буде чи не буде в цьому році підвищення мінімальної зарплати, я оптиміст. Переконаний, що ініціатива, яку проголосили все ж не політичні сили, а президент України Петро Порошенко, як мінімум, підняти до 4200 гривень буде реалізована", - сказав він.

У той же час Розенко висловив упевненість в тому, що для підняття зарплати не доведеться друкувати гроші, також це не вплине на рівень інфляції в країні. За його словами, уряд буде діяти відповідно до реальної ситуації, яка складеться в економіці.

При цьому ще 4 червня 2018 року колишній міністр фінансів Олександр Данилюк заявляв, що на сьогоднішній день передумов для підняття мінімальної зарплати в Україні немає.

Джерело: InfoResist

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...