Або по-нашому, або ніяк: Україна прийняла рішення по "боргу Януковича"

Росія поки що обдумує свій наступний хід та не виявляє активного бажання налагодити діалог щодо реструктуризації.

Євробонди. Фото: investfuture.ru.

Україна не буде виплачувати $ 3 млрд кредиту, взятого у Росії екс-президентом Віктором Януковичем у 2013 році. За інформацією джерел "Апострофа", уряд України в п'ятницю, 18 грудня, має намір ухвалити рішення про мораторій на виплату РФ цього боргу. Новину передають Патріоти України.

При цьому переговори з реструктуризації кредиту між Україною і Росією можуть продовжитися. Зараз сторони намагаються налагодити діалог за посередництва Німеччини, що підтвердила минулого тижня міністр фінансів Наталія Яресько.

Джерела "Апострофа" також підтвердили, що для організації переговорів залучається уряд Німеччини, однак Росія поки не проявляє активного бажання обговорювати цю тему. Співрозмовник видання повідомив, що Україна може запропонувати Росії новий пакет умов для реструктуризації боргу.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...