Абромавічус виграв суд щодо звільнення голови "Електроважмашу"

Міністерство економічного розвитку та торгівлі за підсумками перевірки ДП "Електроважмаш" виявило схему виведення з підприємства коштів через так звані компанії- "прокладки".

Володимир Глушаков. Фото:www.radiosvoboda.mobi

Апеляційний суд міста Києва визнав правомірність звільнення Володимира Глушакова з поста директора ДП "Електроважмаш". Про це на власній сторінці у Twitter повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, передають Патріоти України.

"Апеляційний суд Києва визнав, що я мав рацію, звільнивши директора "Електроважмашу" за завдані збитки. Конкурс йде, скоро буде новий CEO", - написав міністр.

Як відомо, МЕРТ за підсумками перевірки ДП "Електроважмаш" виявив схему виведення з підприємства коштів через компанії- "прокладки".

Міністерство відсторонило директора підприємства Глушакова і призначило і. о. першого заступника з наміром провести конкурс на посаду керівника "Електроважмашу". ДП "Завод" Електроважмаш "належить до стратегічних, входить в сотню найбільших держпідприємств України.

Завод виробляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також турбо- і гідрогенератори та електрообладнання постійного струму. Обладнання використовується більш, ніж в 40 країнах світу.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...