У Києві Апеляційний суд відмовився звільнити з-під варти Савченко

Нардеп залишатиметься в СІЗО СБУ до 20 травня 2018 року.

Надія Савченко. Фото:PolitekaАпеляційний суд Києва відхилив скаргу захисту народного депутата Надії Савченко щодо її арешту. Таке рішення суд ухвалив сьогодні, повідомляють Патріоти України з посиланням наDepo.ua.

Таким чином, Савченко перебуватиме в СІЗО СБУ до 20 травня 2018 року.

Як повідомлялося раніше, сьогодні в суді Савченко заявила клопотання про відвід прокурора Олександра Климовича, проте після нетривалої перерви суд відхилив це прохання.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Перед голосуванням генеральний прокурор України Юрій Луценко виклав нардепам версію слідства.

У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко і генерал Володимир Рубан домовляються із військовими про стратегію і тактику перевороту. Того ж дня їй оголосили підозру та затримали.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права на заставу. З того ж дня вона оголосила голодування.

Генпрокурор України Юрій Луценко очікує, що слідство у справі Савченко триватиме два-три місяці.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...