Агітує за "імпортозаміщення"?: "Треба думати не про курс долара, а про власне виробництво", - Гонтарєва

Глава НБУ закликала українців думати про розвиток економіки в державі.

Валерія Гонтарєва. Фото: rian.com.ua.

Глава Національного банку Валерія Гонтарєва вважає, що українцям не варто постійно думати про валютні котирування в Україні. Новину повідомляють Патріоти України з посиланням на Пресу України.

В ефірі одного з українських телеканалів Валерія Гонтарєва сказала, що українцям потрібно думати про розвиток економіки в державі, а не займатися відслідковуванням курсу валют. «Наше з вами головне завдання – перестати думати про курс долара, а почати дійсно дивитися на ціни та на вміст холодильника», - сказала Гонтарєва.

Глава НБУ вважає, що для України важливо те, щоб держава якомога менше залежала від імпорту. Гонтарєва вважає, що варто розвивати власне виробництво, товари від якого не залежатимуть від коливань іноземної валюти.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...