Ахметов мав намір викупити українську "дочку" російського банку - ЗМІ

Група Ахметова "СКМ" проявляла інтерес до активів російського державного банку ВТБ в Україні, який негласно ще називають "банком Путіна".

Рінат Ахметов. Фото:vkurse.ua

Група "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) планувала придбати українську "дочку" російського державного банку ВТБ Про це повідомляє Коммерсант з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

"З тих пір як в травні глава ВТБ Андрій Костін заявив про плани на продаж українського ВТБ, група взялася за справу, - розповідає джерело видання. - Інтерес до активу проявили два претенденти - група СКМ і ТАСкомбанк".

Факт переговорів ВТБ з цими компаніями підтверджує й інше джерело видання. За його словами, вони не увінчалася успіхом. "Оцінки потенційних покупців і продавця настільки розходилися, що домовитися так і не вдалося", - каже співрозмовник видання.

2 вересня глава ВТБ Андрій Костін не приховував, що "не бачить в принципі перспектив розвитку бізнесу в Україні". "Наше завдання - мінімізувати втрати, - зазначав він. - Я думаю, що найближчим часом продати там навряд чи вдасться, як власне і іншим російським банкам".

Як відомо, ВТБ є другим за активами банком в Росії. 60,9% акцій банку належать державі. Негласно ВТБ називають "банком Путіна", хоча офіційно зв'язку банку з президентом РФ немає.

Все за планом? Голова фінансового комітету Ради пояснив здешевлення гривні

четвер, 9 травень 2024, 16:47

З початку року курс гривні до долара впав на 5,8%, що відповідає плановим показникам, закладеним до державного бюджету України. Про це заявив голова комітету Данило Гетманцев. "Маємо помірні темпи девальвації гривні за перші 4 місяці на 5,8%. Це відпов...

Проблеми накривають: Російський "Газпром" почав розпродавати майно після рекордного в історії збитку

четвер, 9 травень 2024, 15:30

Отримавши перший за 25 років і рекордний за всю історію збиток, російський гігант "Газпром" розпочинає розпродаж майна. У середу компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на ...