На заздрість скрепам: МВФ досягнув угоди з Україною щодо розширення фінансування

Які нові вимоги висуне українцям міжнародний кредитор?

Ілюстрація: mforussia.ru

Міжнародний валютний фонд на рівні експертів досяг домовленості з Україною щодо третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування. Про це повідомили в прес-службі Міжнародного валютного фонду, передають Патріоти України.

Глава місії МВФ в Україні Рон ван Роден у Вашингтоні заявив: "Фахівці МВФ досягли домовленості з представниками органів влади України щодо оновленого Меморандуму про економічну і фінансову політику. Це відкриває шлях для розгляду у другій половині березня Радою виконавчих директорів МВФ третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) - разом з результатами консультацій 2016 року з Статтею IV Угод МВФ".

Як зазначається, програму розширеного фінансування для України обсягом 12,348 млрд спеціальних прав запозичень (СПЗ), що становила близько 17,5 млрд доларів США на час прийняття рішення, прийнято 11 березня 2015 року з метою підтримки економічної програми уряду. Вона націлена повернути економіку на шлях відновлення, відновити зовнішню стійкість, посилити державні фінанси, забезпечити фінансову стабільність та підтримати економічний прогрес проведенням структурних реформ і реформ управління, захищаючи при цьому вразливі верстви населення.

В останній раз місія МВФ відвідала Київ у період з 3 по 17 листопада 2016 року. Завершення третього перегляду дозволить виділити транш обсягом у 734,05 млн СПЗ (близько одного мільярда доларів США), а сукупна сума отриманих траншів за програмою розширеного фінансування складе 6,178,26 млрд СПЗ (близько 8,32 млрд доларів США).

Українцям у травні перерахували пенсії - для отримання надбавки потрібно виконати дві умови

понеділок, 6 травень 2024, 16:24

В Україні з 1 травня 2024 року змінилися розміри пенсій для тих, хто виконав дві умови: досяг певного віку та отримував не більше 10 340 грн. Такі пенсіонери тепер можуть отримувати прибавки в розмірі від 300 до 570 грн на місяць, передають Патріоти Ук...

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...