Банкіри обікрали своїх вкладників на два млрд - Нацбанк

​Нацбанк ще 18 липня за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПУАТ "Фідобанк".

Ілюстрація:voi.com.ua

Щодо менеджменту ПУАТ "Фідобанк" здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів банку в особливо великих розмірах. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, розміщеній на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

"Згідно з матеріалами кримінального провадження вбачається, що в період 2014 року службові особи ПУАТ "Фідобанк", зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом видачі завідомо невигідних кредитів пов’язаним підприємствам, а також підприємствам, які мають ознаки фіктивності, привласнили кошти цього банку в сумі 1,9 млрд грн, що є особливо великим розміром", – йдеться у документі.

В ухвалі зазначається, що суд надав слідчим тимчасовий доступ до необхідних документів, а саме – до реєстраційної справи, усіх статутних та реєстраційних документів ТОВ "ФК "Авераж".

Як стало відомо, Нацбанк 18 липня за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПУАТ "Фідобанк".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...