Бідність в Росії вперше за останні 17 років настільки стрімко зростає, - економісти

Свій матеріальний стан "поганим" або "дуже поганим" 29% населення РФ

Фото: "Стихи.Ру"

Реальні доходи мешканців РФ у третьому кварталі 2016 року падали настільки стрімко, як цього не траплялось з 1999 року. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на «Каспаров.ру».



Результати щомісячного звіту «Моніторингу соціально-економічного становища і самопочуття населення» показали, що рівень реальних доходів громадян Російської Федерації впав у третьому кварталі 2016 року на 6,1% порівняно з аналогічним показником минулого року. Базою дослідження слугували відомості за серпень і вересень 2016 року, які показали зниження доходів населення на 8,2% та 2,8% відповідно.



За словами акторів звіту, російська економіка навіть у кризовому 2009 році не демонструвала таких темпів падіння доходів населення – тоді спад у третьому кварталі становив лише 3,3%. Основною причиною такого падіння експерти називають відмову російського уряду від індексації пенсій і, відповідно, падіння їх реального розміру. Крім того, опитування вказують на погіршення оцінки свого матеріального стану самими громадянами – у цьому році назвали свій матеріальний стан «поганим» або «дуже поганим» 29% населення (проти 26% у минулому році).

Курс валют: поняття та особливості його формування

субота, 27 квітень 2024, 15:04

Багато людей у різних країнах користуються актуальним курсом валют, якщо їм хочеться інвестувати чи відкласти гроші, поїхати за кордон чи провести оплату за щось. Курсом є вираження ціни однієї валюти за рахунок іншої валюти. Під час проведення міжнаро...

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...