Білий дім завдав чергового удару по Кремлю: Почався експорт американського газу до ЄС

Експерти вважають дії США скоріше політичним рішенням, ніж комерційним.

Танкер для транспортування газу. Фото: atlanticsentinel.com.

Танкер Energy Atlantic прибуде до газового терміналу в штаті Луїзіана для завантаження першої партії скрапленого газу, яка піде на експорт із США. Першу партію блакитного палива повинна закупити компанія BG Group з Британії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Даний крок США, по початку експорту скрапленого газу збільшить конкуренцію в секторі торгівлі газом. Що в свою чергу може нашкодити конкурентам з Африки, Росії і Канади. Зокрема в Європі, може істотно урізати ринок російського газу. Планується, що до 2020 року, США наростять обсяг експорту скрапленого газу і займуть третє місце в світі в цьому секторі. Поступаючись лише Катару та Австралії.

Єдиний мінус для експорту газу з США в нинішніх умовах - це знижені ціни на сировину, які часто прив'язані до цін на нафту. Роблячи таким чином, експорт американського газу скоріше політичним, ніж комерційним ходом.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...