Бізнес для падлюк з обох сторін: Вугілля з окупованого Донбасу по дорозі до Києва дорожчає уп'ятеро

Політика політикою, а для бізнесу по обидві сторони АТО головне - прибуток.

Вугілля. Фото: ukr-inform.com.

Вугілля з непідконтрольної Україні території зараз йде промисловими партіями не тільки на українські ТЕС, але й на ринок побутового твердого палива. При цьому на шляху з Донецька до Києва ціна його зростає майже в п'ять разів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Вести.

Так, у Донецьку горіх (крупне вугілля для пічного опалення) продається по 3000 рублів за тонну (за ринковим курсом на підконтрольній України території в 3,5 рубля за гривню це 810 гривень), а під Києвом - 3800 грн за тонну. Різниця ні багато, ні мало - 4,7 рази.

Найцікавіше, що дрібні постачальники через лінію розмежування цей побутове вугілля не возять, тобто воно також заїжджає з непідконтрольною території централізовано. Але дрібні торговці вугіллям і з того, і з іншого боку працюють синхронно: на одних і тих же сайтах розділи купівлі-продажу вугілля під Києвом сусідять з оголошеннями про реалізацію палива в Донецьку. "Політика політикою, а для бізнесу по обидві сторони АТО головне - прибуток", - відзначають донецькі експерти.

До речі, низькі ціни на паливо у "ДНР" пов'язані з тим, що "влада" ввела мито в 200 гривень з кожної угоди з паливом. У результаті численні перепродажі палива стали неефективними, а число посередників скоротилося в кілька разів.

У "ДНР" не втомлюються нагадувати Україні, що відразу призупинять поставки "у разі затримок з оплати палива". Середня ціна продажу - близько 1700 грн за тонну. До цього "ДНР" припиняла постачання палива через нібито борги України за вугілля і "енергетичну блокаду Криму".

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...